Reactie Vanaken en Diaby beseffen het: "Het is simpel: die bal moest erin!"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties
Vanaken en Diaby beseffen het: "Het is simpel: die bal moest erin!"
Foto: © Photonews

Club Brugge ging vanavond met 2-0 onderuit bij Zulte Waregem, maar dat heeft blauw-zwart vooral aan zichzelf te danken. De kansen waren er, maar Hans Vanaken en Abdoulay Diaby deden er niets mee.

Cédric De Volder in Waregem

Vooral de kans voor Hans Vanaken was amper te missen. De voormalige draaischijf van Sporting Lokeren stuurde het leer van op een metertje over de kooi van Sammy Bossut. 

"Ik heb momenteel zo'n periode dat de bal er echt niet in wil", aldus Vanaken. "Ik zoek geen excuses: ik moest scoren! Ook bij Panathinaikos en Sporting Charleroi was het eenzelfde liedje."

"Ik wil er echter geen issue van maken", besluit de middenvelder. "Het heeft ook niets te maken met druk. Ik moet scoren, punt. Maar ik ben er zeker van dat het doelpuntje zal vallen."

Hetzelfde verhaal bij Abdoulay Diaby: twee keer oog in oog met Bossut, maar: "Bij de eerste poging mikte ik tussen de benen van de doelman, maar hij had een goede parade in huis."

Nee, dat is niet leuk. Een spits leeft van doelpunten

"Eventjes later kreeg ik de bal simpelweg niet in kader", gaat de aanvaller verder. "Nee, dat is niet leuk. Een spits leeft van doelpunten, hé. Maar goed, dat komt wel in orde. Het is voor mij ook allemaal nieuw."

Leye was toch eventjes bang

Voor de volledigheid: bij Essevee was Mbaye Leye in het bijzonder tevreden met de overwinning. "Eerlijk? Ik dacht in de tweede helft echt eventjes dat Club erop en erover zou gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties