Van Veldhoven: "Na zeven wedstrijden wou ik zeven punten hebben"

Van Veldhoven: "Na zeven wedstrijden wou ik zeven punten hebben"
Foto: © Photonews

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Westerlo bengelt voorlaatste in de stand met vijf punten. Niet echt om vrolijk van te worden in de Kempen, maar Harm van Veldhoven wil nog niet horen van paniek. "Geef ons nog wat tijd", aldus de coach van de Kemphanen.

Na zes wedstrijden trekt Westerlo dit weekend naar Mechelen, de ploeg waar Van Veldhoven ook nog coach was. "Het zijn allemaal belangrijke wedstrijden, maar in deze omstandigheden is het toch belangrijk dat we ginder iets gaan rapen. Toen ik het programma zag in het begin van het seizoen dacht ik dat zeven punten na zeven wedstrijden niet slecht zou zijn."

"We spelen gelijk tegen Gent en Charleroi en winnen van Leuven. Enkel over de match tegen Anderlecht was ik echt ontgoocheld omdat we daar geen moment meededen. Tegen Oostende en Genk konden we ook winnen. Het draaide anders uit, maar van het spel was ik vrij tevreden."

Extra scorend vermogen? Dat was welkom geweest

Van Veldhoven moet roeien met de riemen die hij heeft. Westerlo probeert elk jaar een degelijke kern samen te stellen met de middelen die het heeft. "Ik ben tevreden over mijn kern. Op bepaalde posities had ik misschien iets meer willen doen, maar je moet rekening houden met de budgetten."

Al had Van Veldhoven wel wat extra scorend vermogen kunnen gebruiken. "Daar heb je een punt. Dat was welkom geweest. Maar goed, Gounongbe hebben we geleidelijk aan teruggebracht en hij heeft toch al drie keer gescoord", zegt de Nederlander over zijn spits die verantwoordelijk is voor de helft van de doelpuntenproductie.

"Benji De Ceulaer was ook goed begonnen, maar dan raakte die geblesseerd. Of hij dit weekend zal kunnen spelen, is nog maar de vraag."

Mijn positie? Ik moet elke keer lachen met die vraag

Als zijn eigen positie ter sprake komt, is Van Veldhoven lichtelijk geërgerd. "Kijk, ik moet elke keer lachen als een journalist die vraag stelt. Er begint er één en dan is het elke week een andere die er naar vraagt. Ik probeer gewoon mijn job zo goed mogelijk te doen en de rest is voor de mensen boven mij. Ik werk elke week heel hard met deze groep om progressie te boeken." (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties