Lokeren analyseert zomermercato: "Meteen inzetbare Belgen quasi onhaalbaar voor ons"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Lokeren analyseert zomermercato: "Meteen inzetbare Belgen quasi onhaalbaar voor ons"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Lokeren maakte niet de start door die het in gedachten had. De Waaslanders bengelen na zes wedstrijden onderaan in de Jupiler Pro League. Tijdens de voorbije transferperiode haalden de Waaslanders heel wat buitenlandse spelers. Een noodgedwongen keuze, geeft Willy Reynders aan.

Door Timothy Collard

Op dit moment draait Lokeren nog steeds niet zoals het hoort. “Het is natuurlijk nog vroeg om écht conclusies te trekken, hé” steekt Reynders van wal in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Maar als ik eerlijk ben, dan geeft het op dit moment nog niet wat we ervan verwacht hadden.”

"Aanwinsten rustig inpassen en automatismen kweken"

“Maar we moeten de nieuwe jongens rustig inpassen en automatismen kweken. We hebben nog een beetje meer tijd nodig. Of dat ingecalculeerd was? Goh, weet je… Iedere speler heeft zijn eigen verhaal, hé.”

“Sommige jongens speelden een prima voorbereiding, maar vielen vlak voor de competitiestart geblesseerd uit. (Reynders verwijst naar Ghadir, nvdr.) Die spelers willen dan zo snel mogelijk terugkeren, maar als de resultaten tegenvallen… Dan komt er natuurlijk meer druk bij kijken.”

"Hoeveel Belgische spitsen vind je tegenwoordig nog?"

Lokeren kocht tijdens de voorbije transferperiode vooral buitenlands in. Was er niet voldoende voor handen op de Belgische markt? “Hoeveel Belgische spitsen vind je tegenwoordig nog?”, countert Reynders meteen.

“Er zijn er nog amper te vinden in ons land. In Genk loopt er een goeie, Belgische spits rond (doelt op De Camargo, nvdr.), maar die was voor ons niet haalbaar. Dus dan richt je je blik vanzelfsprekend op het buitenland.”

"Er zit muziek in deze groep"

“Pas op, we hebben echt geprobeerd om Belgisch in te kopen. We waren met enkele spelers in onderhandeling, maar die bleken moeilijk haalbaar. Onmiddellijk inzetbare Belgen zijn quasi onhaalbaar voor Sporting Lokeren.”

Toch gelooft Reynders écht in de huidige groep. “Zoals het er nu uitziet, hebben we aan kwaliteit ingeboet. Maar ik ben er zeker van dat dat op termijn niet meer het geval zal zijn. We hebben jonge spelers met veel potentieel binnengehaald. Er zit muziek in deze groep”, besluit de technisch directeur.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties