Van eerste klasse snel naar derde ... het valt vaker voor

Van eerste klasse snel naar derde ... het valt vaker voor
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De degradatie naar tweede klasse kan soms verstrekkende gevolgen hebben voor clubs. Lierse moet zich - vooralsnog - geen zorgen maken na vijf speeldagen, maar toch. Er zijn al teams die vanuit eerste klasse snel naar derde klasse of lager zakten.

Boom

In het jaar 1993 was de vreugde in Boom geweldig groot: eindelijk de promotie naar eerste klasse. Een jaar later boekten ze een retourtje tweede klasse en ging de ploeg in vrije val. In no time ging het via derde en vierde klasse zelfs naar provinciale.

Union Saint-Gilloise

Union zakte begin jaren '70 weg uit de hoogste klasse van ons voetbal. Het kon nog even in tweede klasse blijven kamperen, maar enkele jaren later zat de ploeg plots in vierde klasse. Nu is de weg terug ingzet en zit de ploeg terug in de Proximus League.

Seraing

Halfweg de jaren '80 speelde Sérésien nog in de eerste klasse. En binnen enkele jaren ging het plots ook hier van eerste naar derde klasse.

Dender

Het verkleinen van de eerste klasse van 18 naar 16 ploegen kostte Dender de kop in 2009. Toen begonnen de problemen bij de club. In 2012 zakte de ploeg verder weg, momenteel zijn ze wel op weg terug.

Berchem

1987. Het laatste jaar van Berchem op het hoogste niveau. Drie jaar later - 1990 - speelde de traditieclub voor het eerst ooit in derde klasse. Daar zitten ze momenteel opnieuw, maar tussendoor zijn ze zelfs even in de provinciale reeksen terechtgekomen.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties