Opmerkelijk: maar liefst tien eersteklassers zijn gebuisd over de hele lijn

Timothy Collard
Timothy Collard
| 27 reacties
Opmerkelijk: maar liefst tien eersteklassers zijn gebuisd over de hele lijn
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Jupiler Pro League zijn inmiddels zeven speeldagen achter de rug, maar voorlopig kan je absoluut niet gelukkig worden van het spelpeil op de Belgische voetbalvelden. De topclubs stellen één voor één teleur en dat is er ook aan te merken als je de rangschikking erbij neemt.

Maar liefst 10 van de 16 eersteklassers zijn gebuisd over de volledige lijn. Vanaf de nummer zeven in de stand, Club Brugge, slaagde geen enkele ploeg er in om de helft van de punten te sprokkelen tijdens de eerste competitiewedstrijden.

Vorig jaar in play-off 1, nu in de grijze middenmoot of zelfs lager

Bij die tien clubs behoren naast Club Brugge ook nog onder meer Standard, Sporting Charleroi en KV Kortrijk. Dat zijn vier teams die vorig jaar nog actief waren in play-off 1.

Met KV Oostende, RSC Anderlecht, Zulte Waregem, Sint-Truiden, KRC Genk en Gent zijn er toch nog zes ploegen die meer dan de helft van de punt wisten te pakken. Al waren KVO en STVV tot dusver zowat de enigen die dat ook met sprankelend voetbal wisten te doen.

Het mag nu wel gaan beginnen

De competitie is bijna een derde ver en nu mag er écht wel een keertje beterschap komen. Want voorlopig is het bij heel wat ploegen een buis over de volledige lijn: in de stand én op het veld. (TC)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties