Onze eerste indruk van Trezeguet: ruwe diamant die serieus kan schitteren

Onze eerste indruk van Trezeguet: ruwe diamant die serieus kan schitteren
Foto: © Photonews

Alle randzaken ter zijde: Mahmoud Hassan is naar Anderlecht gekomen om te voetballen. Gisteren speelde hij met de beloften zijn eerste officiële wedstrijd voor Anderlecht tegen Zulte Waregem (1-1). En ja, er zit muziek in de Egyptische spelmaker.

Johan Walckiers in Dender

Anderlecht startte tegen Zulte Waregem met een hoop jongens uit de A-kern. Ook Fédé Vico was er voor de eerste keer bij. Maar alle schijnwerpers waren gericht op de 21-jarige Egyptenaar, die zonder één bal te raken al het onderwerp was van heel wat commotie.

Snelheid en vista

'Trezeguet' werd echter gehaald met heel wat aanbevelingsbrieven van de scouting van Anderlecht. Bij alle scouts was er unanimiteit over de kwaliteiten van de technisch begaafde aanvaller. Wij wilden dat wel eens met eigen ogen zien. 

Aan de zijde van Kawaya, Vico en Leya Iseka werd er heel wat verwacht van Hassan in zijn debuut voor de U21. Bij momenten bracht hij dat ook. De Egyptenaar koppelt snelheid aan vista en speelt de bal steevast verticaal.

"Een gebrek aan finesse", zei Hasi gisteren na het gelijkspel tegen Genk. Wel, finesse kan Trezeguet wel brengen. Zijn doorsteekpass is precies en op de juiste snelheid. Zijn versnellingen dodelijk. Gisteren kwam het er soms niet uit omdat zijn ploegmaats zijn bedoelingen nog niet begrepen.

Polijstwerk

Opmerkelijk was wel dat hij constant Vico opzocht om mee te combineren. Dat lukte niet altijd, maar de twee lijken elkaar wel te vinden. Technisch begaafde spelers onder elkaar waarschijnlijk, maar van Vico verwachten we nu niet direct dat hij snel een nieuwe kans krijgt.

Er is nog polijstwerk aan Trezeguet, maar er zit al schittering op de ruwe diamant. Deze jongen gaat Anderlecht nog kunnen gebruiken als het een match wil openbreken. Als hij ingespeeld raakt op zijn ploegmaats kan hij hetzelfde brengen als Boussoufa. Technisch gezien dan.

Leidersschap of communicatie hoeft men dan weer niet te verwachten, want zijn Engels is abominabel, om niet te zeggen onbestaand. Eén van de punten waar hij nog dient aan te werken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties