Genk valt voor sensatie Bailey: talent en echte clubliefde

Robby Morren
Robby Morren
| 29 reacties
Genk valt voor sensatie Bailey: talent en echte clubliefde
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Leon Bailey kreeg vrijdag zijn eerste basisstek van Peter Maes. Het ziet ernaar uit dat de Jamaicaan heel snel de harten van alle Genk-supporters zal veroveren. En misschien binnenkort zelfs van menig ander voetballiefhebber.

Door Robby Morren

"Hier komen mensen voor naar het stadion", zei een collega vol bewondering in de loop van de tweede helft tegen KV Mechelen. Leon Bailey had net een bijzonder leuke actie uit zijn sloffen geschud. 

We kunnen hem enkel bijtreden. Hij werd vorige maand pas 18, maar barst van het talent. Hij benadrukt dat hij nog veel te leren heeft en houdt beide voeten op de grond. "Dat de coach tegen mij roept, betekent dat hij in mij gelooft. Het kan mij enkel beter maken." Het geeft zijn instelling weer.

Bovendien houdt Bailey echt van Racing Genk. Hij spendeerde een tijdje bij de jeugdteams en die periode heeft indruk op hem gemaakt. Hij is echt van de club gaan houden. Bailey kon naar Chelsea, maar verkoos Genk.

"Ik hou van Genk, anders was ik hier niet", klinkt het gemeend. Op zijn twitter-account wordt duidelijk hoe trots hij is om in het shirt van Racing aan te treden.

Hoeft het nog te verbazen dat bij menig Genk-supporter, na de moeilijke voorbije seizoenen, het water uit de mond loopt bij het zien van zoveel talent en zoveel clubliefde? Bailey doet er nog een schepje bovenop. "The fans are really amazing!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties