Analyse Marc, gooi eindelijk Batshuayi in de vuurlinie

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 25 reacties
Marc, gooi eindelijk Batshuayi in de vuurlinie
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tijdens de vorige EK-kwalificatieduels tegen Bosnië en Cyprus scoorden Romelu Lukaku en Christian Benteke geen te beste punten. Hoog tijd dus om Michy Batshuayi (21) eens voor de leeuwen te gooien tegen Andorra en Israël.

De aanvaller van Olympique Marseille zat in Nicosía tot ieders verbazing niet eens op de bank. Nochtans is de Brusselse goalgetter dé man om moeilijke wedstrijden zoals de laatste ontmoeting open te kraken.

Kwakkelend Marseille

De Rode Duivel houdt dezer dagen een sputterend l'OM op zijn eentje boven water. Batshuayi moest vorig jaar nog optornen tegen superheld André-Pierre Gignac. De dertigjarige international verliet na elf seizoenen de Ligue 1 voor het Mexicaanse Club Tigres.

Het vertrek van Gignac werkte bevrijdend voor Bats. Onze landgenoot groeide uit tot centrumspits nummer 1 bij de Zuid-Fransen en vervult die rol met verve. In zeven optredens voor Marseille - dat elfde staat in de stand - scoorde hij vier keer.

Concurrentie faalt

Bovendien verkeren zijn concurrenten bij de nationale ploeg niet in beste doen. Romelu Lukaku staat al meer dan een maand droog en de aanwezigheid van Christian Benteke zal al een succes zijn na diens hamstringletsel. Divock Origi ligt dan weer in balans met Laurent Depoitre.

De buffel van de Buffalo's meteen in de ploeg droppen is natuurlijk een brug te ver. U merkt het. Dit is een unieke gelegenheid voor Marc Wilmots om Batshuayi in de vuurlinie te gooien. (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties