Blauw-zwart verlangt naar Ryan en Ryan... "Ik mis Club Brugge"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 9 reacties
Blauw-zwart verlangt naar Ryan en Ryan... "Ik mis Club Brugge"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mathew Ryan heeft met zijn vertrek naar Valencia een zware erfenis nagelaten bij Club Brugge. Zijn opvolgers Sinan Bolat en Sébastien Bruzzese konden het niveau van de Australische goalie nog niet oppikken.

Blauw-zwart mist bijgevolg Ryan, maar dat geldt ook in de omgekeerde richting. "Toen ik naar de wedstrijd van Club tegen Manchester United keek, overviel mij een wee gevoel", vertelt hij openhartig in Fan!.

"Ik ga niet meer in dat stadion spelen, voor die mensen. Die vertrouwdheid in Brugge mis ik nu. Je stapt het veld op vol zelfvertrouwen, want je weet dat het publiek je respecteert. Uit die comfortzone ben ik weg."

Dan zal ik de tijd naast het veld sneller waarderen

Vertrouwd geraken aan een nieuwe omgeving speelt de Aussie parten. "We leven maar een beperkte tijd, waarom spendeer je die dan niet met je familie en vrienden? Waarom kies ik niet voor the easy life back home?"

"Zulke gedachten schieten wel eens door je hoofd, zeker als je gefrustreerd raakt omdat je moet verhuizen van een hotel naar een appartement. Ik weet nu: hoe sneller ik de deur uitga, des te sneller ik vertrouwd geraak met mijn nieuwe omgeving. En dan zal ik de tijd naast het veld sneller waarderen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties