Coach Standardvrouwen trots ondanks verlies: “Tegen die machines …”

Coach Standardvrouwen trots ondanks verlies: “Tegen die machines …”
Foto: © photonews

Benoît Waucomont is sinds dit seizoen de nieuwe hoofdcoach van de vrouwen van Standard. Meteen kreeg hij met Frankfurt een topper in de Champions League voor de kiezen. “We mogen fier zijn”, klonk het na een kleine nederlaag.

Aernout Van Lindt in Luik

0-2 was het bilan in Luik op woensdagavond. Een nederlaag, maar tegen een ploeg als Frankfurt – toch wel de regerend kampioen in de Champions League – geeneens een slecht resultaat. “We mogen dan ook fier zijn.”

“Frankfurt? Dat zijn echte machines die twee keer per dag trainen”, geeft de coach van Standard aan. “En we hebben daar toch een goed blok kunnen tegenover zetten. We wilden niet te veel weggeven. De nadruk lag op de organisatie.”

Onze keepster moest niet vaak tussenkomen

En dat leverde ook op: “Uiteindelijk is onze keepster niet vaak moeten tussenkomen. Drie halve kansen, zoiets hebben ze gehad. We hebben er ons voetje vaak kunnen naast zetten.”

De tegendoelpunten vielen uiteindelijk op stilstaande fases: een strafschop en een corner die niet wegraakte. “Jammer van die goals en ook van de momenten waarop, maar tegen de profs van Frankfurt hebben we ze toch lange tijd kunnen tegenhouden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties