Anderlecht zwijgt in alle talen, maar dit is het plan B voor een nieuw stadion

Timothy Collard
Timothy Collard
| 40 reacties
Anderlecht zwijgt in alle talen, maar dit is het plan B voor een nieuw stadion
Foto: © photonews

RSC Anderlecht trok zich drie weken geleden terug uit het Eurostadionproject. Projectontwikkelaar Ghelamco probeerde paars-wit nog te overtuigen om opnieuw in het verhaal te stappen, maar zonder resultaat. Niet zo verrassend, want Anderlecht zou andere plannen hebben…

Sport/Voetbalmagazine meldt namelijk dat de Brusselaars van plan zijn om het Constant Vanden Stockstadion uit te breiden. Maar hoewel paars wit alle nodige vergunningen voor een uitbreiding van het huidige stadion kreeg, zwijgt het hierover in alle talen.

40.000 zitjes niet haalbaar

Oorspronkelijk vroeg Anderlecht een uitbreiding tot 40.000 zitjes, maar die vraag stuitte op protest van de buurtbewoners. Door een extra ring in het stadion zouden zij nog te weinig zonlicht ontvangen.

En dus kreeg Anderlecht slechts een vergunning voor een halve derde ring, zo weet het magazine. Dat wil zeggen dat paars-wit zijn stadion met ongeveer 9.000 zitjes kan uitbreiden, tot 30.000 toeschouwers.

70 miljoen euro

Maar ook daar duiken meteen problemen op. Net als bij een groot deel van de andere zitjes het geval is, zou ook vanop de nieuwe stoeltjes de dichtste zijlijn niet zichtbaar zijn. Met als gevolg dat de nieuwe zitjes niet als vipplaatsen verkocht kunnen worden.

En dat scheelt een slok op de borrel. De constructiekost per zitje komt op ongeveer 8.000 euro te liggen, waardoor de totaalkost al gauw tot zo’n 70 miljoen euro zou oplopen. Een bedrag dat Anderlecht nooit kan terugverdienen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties