Laszlo Köteles: een clubmonument in wording

Robby Morren
Robby Morren
| 4 reacties
Laszlo Köteles: een clubmonument in wording
Foto: © Photonews

Laszlo Köteles, het is één van de weinige spelers die nog echt inhoud geeft aan het woord clubliefde. Dat hij zijn krabbel zette onder een nieuwe overeenkomst die hem tot medio 2019 in Genk houdt, stemt het bestuur en de supporters dan ook zeer tevreden.

Door Robby Morren

Laszlo Köteles heeft bij Racing Genk al heel wat watertjes doorzwommen. Hij is bezig aan zijn zevende seizoen in de Cristal Arena en kende een parcours met ups en downs en maakte de crisis mee waar Genk de afgelopen twee seizoenen doorheen ging. 

Tijdens het kampioenenjaar kreeg hij af te rekenen met de concurrentie van Thibaut Courtois. Daarna kozen de coaches die de revue passeerden achtereenvolgens voor Kristof Van Hout en Marco Bizot als eerste doelman, maar telkens heroverde Köteles zijn plaats.

De minzame Hongaar heeft één recept: keihard werken. Onder begeleiding van keeperstrainer Guy Martens groeide hij uit tot een sterkhouder en is hij een zwaar onderschatte doelman in de Jupiler Pro League

Hij verdedigt het doel week na week met volle overgave. Als Genk niet wint, is Köteles daar echt slecht van. Hij is een man van emoties en is niet te beroerd om die te tonen. Dat de Hongaar het hart op de juiste plaats heeft, bewees hij dit seizoen nog door zich te ontfermen over een jong meisje met leukemie. "Dat raakt me diep", vertelde hij.

Laszlo Köteles heeft een hart voor Genk. Hij is fier dat hij het Genkse embleem op de borst mag dragen en barst nog steeds van ambitie om opnieuw prijzen te pakken met zijn club. Dat alles maakt dat hij dé lieveling is van de Genkse supporters. Zij dragen Köteles in hun hart en weten dat dit wederzijds is.

Enkele weetjes:

- Köteles stond in 180 wedstrijden in doel bij KRC Genk, goed voor 16.120 minuten.
- Hij hield 58 keer de nul op het bord.
- Hij incasseerde 214 doelpunten.
- Hij won met Genk 1 landstitel, 1 Beker en 1 Supercup. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties