Analyse Anderlecht - Club Brugge, of waarom roteren niet altijd een goed idee is

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 42 reacties
Anderlecht - Club Brugge, of waarom roteren niet altijd een goed idee is
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht won vanmiddag van Club Brugge. Het waren nochtans de pionnen van blauw-zwart die afgelopen donderdag extra rust kregen. Of waarom roteren niet altijd een goed idee is.

Cédric De Volder in Anderlecht

Oscar Duarte, Claudemir, Victor Vazquez, Leandro Pereira, Felipe Gedoz, Laurens De Bock en Tuur Dierckx. Michel Preud'homme wisselde zijn (veredeld) B-elftal van afgelopen donderdag op maar liefst zeven plaatsen. 

"We begraven onze ambities in de Europa League niet", was in Warschau de uitleg van de Luikenaar. "Maar de competitie krijgt dit seizoen voorrang."

Op datzelfde moment won RSC Anderlecht met de A-ploeg van Tottenham Hotspur. En jawel, paars-wit moest heel diep gaan om de Engelsen opzij te zetten. Dus dan verwacht je toch een frisser blauw-zwart aan de start van de topper? 

Niets was echter minder waar. Anderlecht drukte vanaf minuut één het gaspedaal in, terwijl Club Brugge de kans niet kreeg om de rug te rechten. Die boost, weet je wel...

Wat als?

Wat als Michel Preud'homme afgelopen donderdag ook voor zijn sterkste elf had gekozen én had gewonnen bij Legia Warschau? We zullen het nooit weten. "Maar misschien roteer ik te veel", zei de coach enkele weken geleden nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties