Reactie MPH boos na topper: "Een goeie trainer kan dat misschien wel, ik niet"

MPH boos na topper: "Een goeie trainer kan dat misschien wel, ik niet"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme schreeuwde zich quasi een long uit het lijf, maar helpen deed het niet. Vooral over het verdedigend geklungel was hij woedend, want zijn spelers zondigden tegen regels die in Brugge al 2,5 jaar gelden.

Johan Walckiers in Anderlecht

"Wat er verkeerd liep? We misten efficiëntie, sluwheid, agressiviteit en we zondigden tegen de basisprincipes van het verdedigen." Wat Michel Preud'homme daarmee bedoelde werd duidelijk op zijn persconferentie. "We verdedigen zo al 2,5 jaar", aldus de Brugse coach.

Als je zulke dingen doet, is het moeilijk om mee te doen tegen een sterke ploeg

Preud'homme

"We wisten dat Ezekiel veel naar rechts zou uitwijken en dat Okaka aan de eerste paal links zou opduiken. En ja, waar worden we gepakt? Net aan die eerste paal. Als je zulke dingen doet, is het moeilijk om mee te doen tegen een sterke ploeg", zuchtte hij. 

"Ja, dat maakt me kwaad. Zeker als je zo rampzalig begint aan zowel de eerste als de tweede helft. Dat zit in het hoofd toch denk ik. Hoe ik dat ga oplossen? Daar heb ik geen training voor. Een goeie trainer kan dat misschien oplossen, maar ik niet", zei hij sarcastisch.

We moeten groeien

Preud'homme

De vraag was dan ook aan Preud'homme of hij zijn team nu wel nog ziet meedoen voor de titel. "Waarom niet? Alles is mogelijk, kijk naar Anderlecht drie jaar geleden. We moeten groeien en die domme tegendoelpunten uit ons spel krijgen. We hebben nog tijd nodig", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties