Top&Flop Potteke stamp, Viva Bob Peeters, Cupvoetbal

Potteke stamp, Viva Bob Peeters, Cupvoetbal
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

Wij zijn van Lokeren …

Wat een ontlading bij Lokeren na de overwinning tegen Westerlo. In erg moeilijke omstandigheden wisten Bob Peeters en zijn kornuiten de drie punten te pakken en zo de Kemphanen naar de laatste plaats te duwen.

Het contrast tussen de blijdschap van Peeters en de droefnis bij Van Veldhoven kon bijna niet groter zijn. Verhulst keepte een wereldmatch, de spelers stonden achter hun coach, technisch directeur Reynders sprong in de bres, het feestje op de bus werd ingezet.

Hij is van Lokeren …

Wat een ontlading bij Lokeren na de overwinning tegen Westerlo. Zo ook bij bandengigant Roger Lambrecht: “Drie belangrijke punten nondejos.” Maar hij dreef zijn wil door en zette Peeters dan toch aan deur.

Bijzonder slechte timing. Lambrecht wilde de voorbereiding op de volgende match niet storen. Pittig detail: Lokeren moet morgen al naar Gent, qua voorbereiding met een nieuwe coach kan dat tellen. Belachelijk, schandalig. Leekens die ergens komt zonder vaudeville? Het is echt niet mogelijk.

De fans van Charleroi en Standard

Wat een leuke partij tussen Charleroi en Standard. Was getekend: de supporters. Een tifo hier, Bengaals vuur daar, 90 minuten lang gezangen.

Een groot feest in het Zwarte Land, waarbij beide supporterscharen er maar wat graag bij waren. 15.000 man in het stadion, ongezien in Charleroi bijna.

De fans van Charleroi en Standard

Wat een schande tussen Charleroi en Standard. Was getekend: de supporters. Rookbommetjes naar het hoofd gooien van een doelman tijdens de match? Schandalig.

Objecten gooien naar Jelle Van Damme na de match? Evenzeer schandalig. Beide ploegen hebben al zo vaak een straf met uitstel gekregen dat de bevoegde instanties nu wel moeten ageren of het komt nooit meer goed.

Cupvoetbal

Wat een fantastische speeldag kregen we voor de kiezen. 32 doelpunten vielen er uiteindelijk, een record voor dit seizoen. Vanuit alle hoeken en gaatjes werden de touwen gevonden, en dat vaak in een zinderende sfeer.

Achter de Kazerne was het feest, in het Astridpark was het feest, voor de neutrale toeschouwer kreeg je wel erg veel waar voor je geld.

Cupvoetbal

Wat een dramatische speeldag kregen we voor de kiezen. Als supporter kreeg je wel veel waar voor je geld. In termen van vechtvoetbal dan toch. Elleboogje hier, handje daar, slagje ginds.

Sierd De Vos vindt zoiets heerlijk: “Een beetje knokken, ha, lekker.” Maar wij vinden het toch vooral storend. Hou die leuke bekeravonden ergens voor in een midweek zonder publiek. Of wacht …

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties