Luis Pedro Cavanda eindelijk bij Duivels: "Ik leerde uit mijn stommiteiten"

Luis Pedro Cavanda eindelijk bij Duivels: "Ik leerde uit mijn stommiteiten"
Foto: © photonews

Luis Pedro Cavanda heeft er lange tijd op moeten wachten, maar de laatste twee keer werd de 24-jarige verdediger telkens opgeroepen voor de nationale ploeg. Tegen Andorra kreeg hij al zeven minuten en dus is zijn keuze voor België definitief. Maar daar was nooit enige twijfel over...

Cavanda had meerdere opties, want hij kon ook zowel voor Congo als Angola uitkomen, maar reeds lang geleden maakte hij de keuze voor België. "Ik ben bij de jeugd wel een paar keer opgeroepen door Congo, maar al snel wist ik dat ik voor België wou spelen", aldus Cavanda bij zijn eerste persconferentie. 

Ikzelf koos voor België, niemand anders

"En dat is mijn keuze geweest, niemand anders heeft dat beslist voor mij. Ik ben Belg, heb hier lang gewoond en gespeeld, en bij de nationale ploeg ken ik heel wat jongens: Michy, Thomas Meunier, Christian Benteke, Axel, Marouane,... met de meesten speelde ik nog bij de jeugd", verklaart Cavanda.

Het levenspad van Cavanda liep trouwens niet over rozen. In 2007 verhuisde hij als 16-jarige naar het Calcio, waar Lazio hem haalde bij de jeugd van Standard. Daar brak hij in 2012 echt door, maar ondertussen sijpelden er ook verhalen binnen van onprofessioneel gedrag en kwajongensstreken. 

Of ik verder had kunnen staan? Misschien - Luis Pedro Cavanda

"Of dat er mee te maken heeft dat ik nu pas opgeroepen ben, weet ik niet", haalde Cavanda de schouders op. "Iedereen heeft wel problemen gehad als hij jonger was. Bij mij werd dat uitvergroot. Maar ja, ik heb wat stommiteiten uitgehaald, maar daar heb ik ook uit geleerd. Of ik verder had gestaan zonder? Misschien."

Hij besliste afgelopen zomer om voor drie jaar naar het Turkse Trabzonspor te verhuizen. "Ik wachtte bij Lazio op mijn definitieve doorbraak, een titularisplaats. Elke keer ik dacht die kans te krijgen, ging hij voorbij. Je kan ook niet blijven wachten."

En of hij nu links- of rechtsback was. "Rechtsback. Of mijn linkse voet even goed is als mijn rechtse? (lacht) Helemaal niet!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties