Gent-speler Johansson openhartig over de clash Zweden-Denemarken, Ibrahimovic én... Zijn haarsnit

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Gent-speler Johansson openhartig over de clash Zweden-Denemarken, Ibrahimovic én... Zijn haarsnit
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels zijn al zeker van een deelname aan het EK in Frankrijk, maar enkele landen moet nog vol aan de bak in de barragewedstrijden. Zo wacht er Zweden bijvoorbeeld een loodzware match tegen rivaal Denemarken. AA Gent-speler Erik Johansson zal er alvast bij zijn.

“Het zijn twee ontzettend belangrijke matchen tegen Denemarken, op het scherp van de snee”, aldus Johansson in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Het is een clash tussen twee rivalen. Ik kijk er echt naar uit.”

"Vertrouwen opdoen bij Zweden" - Erik Johansson

Bij Gent speelde de verdediger de laatste tijd bitter weinig. “Dat klopt. Maar ik hoop dat ik bij de nationale ploeg aan de aftrap verschijn. Op die manier zou ik wat wedstrijdritme én vertrouwen kunnen opdoen.”

“Ik hoop op een goed resultaat, maar het wordt spannend. Dat is ook normaal, want we spelen voor een ticket naar het EK in Frankrijk. Wie bij ons het verschil zal moeten maken? Wij hopen natuurlijk op Zlatan (Ibrahimovic, nvdr.), hé. Maar pas op, we hebben ook nog een pak andere goede spelers.”

"Ibrahimovic is al zo belangrijk geweest voor Zweden..."

Erik Johansson

Dat brengt ons natuurlijk naadloos bij Zlatan. Een speciaal figuur toch wel… “Op het veld is hij zéér competitief, maar naast het veld is hij een gewone kerel. Een grapjas en natuurlijk een geweldig iemand om in je ploeg te hebben.”

“Als je ziet hoe belangrijk hij doorheen de jaren al is geweest voor Zweden… Dat is echt ongelofelijk.”

"Ik ga mijn haren niet vlug laten knippen"

Erik Johansson

Over zijn haarsnit is al veel gezegd en geschreven. Net als Zlatan heeft Johansson lange lokken, die hij tijdens de wedstrijd in een dotje wikkelt. En ook de snor en het baardje rond de kin lijken op elkaar. “Ik heb het al eens gezegd, hé: ik had deze haarstijl al vooraleer Ibra ermee op de proppen kwam”, lacht Johansson.

“Of Ibrahimovic dan een copycat is? Dat weet ik niet. Maar ik kan je twee dingen zeggen: ik ga mijn haren niet vlug laten knippen. En Zlatan waarschijnlijk ook niet.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties