Opinie Hierom moet Batshuayi er áltijd bij zijn in Frankrijk

Hierom moet Batshuayi er áltijd bij zijn in Frankrijk
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michy Batshuayi heeft gisterenavond punten gescoord bij de bondscoach, bij het publiek en bij de wereldploegen die hem volgen. De spits van Marseille liet in een klein halfuur zien waarom hij er altijd bij moet zijn in Frankrijk.

We gaan niet onnozel doen: we zijn fan van de voetballer Batshuayi. De aanvaller mag dan al eens buiten de lijntjes kleuren, maar dat doen alle spitsen van wereldformaat. Niet dat de Marseille-aanvaller al bij die categorie hoort, maar hij heeft het potentieel.

Of het nu tegen Andorra of Italië is, Batshuayi weet zich altijd in een positie te wurmen waarin hij kansen afdwingt. En zo'n profiel heeft Wilmots voor de rest niet. Zijn andere jongens zijn 'werkende' spitsen. Beuken, lopen en wroeten om de verdedigers uit te putten.

Wij houden het erop dat er qua loopacties en intuïtie niemand beter is

Batshuayi niet, die ziet eenmaal in de zestien enkel nog het doel. En hij heeft de kwaliteiten om de bal elke keer schijnbaar naar zich toe te trekken. Wij houden het erop dat er qua loopacties en intuïtie niemand beter is bij de Rode Duivels. Twee goals in veertig minuten, 'point made!'

'Torinstinct' om nog maar eens een cliché uit de kast te halen. Maar het is wel het eerste woord dat bij ons opkomt als we Batshuayi moeten beschrijven. De 22-jarige aanvaller heeft een mooie toekomst voor zich. Hopelijk ziet Wilmots ook dat we hem nodig hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties