Frutos in de leer: 'Watch and learn' bij Vercauteren en Van Himst, niet van Vandereycken

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
Frutos in de leer: 'Watch and learn' bij Vercauteren en Van Himst, niet van Vandereycken
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nicolas Frutos wordt vanaf januari de beloftencoach van RSC Anderlecht. De ambitie van het Argentijnse kind van het huis is duidelijk: ooit aan het roer staan van de paars-witte hoofdmacht.

Maar hoe zit dat met Anderlecht-iconen die later terugkeren als T1? Frutos kent geslaagde en minder geslaagde voorbeelden.

Kijken we naar de periode na 2000, dan staan de sterren gunstig voor de Reiger. Hugo Broos (1 titel), Franky Vercauteren (2 titels en 2 supercups) en huidig T1 Besnik Hasi (1 titel) maakten Anderlecht samen vier keer landskampioen.

In een verder verleden zetten andere ex-Brusselaars Paul Van Himst (1 titel, 1 supercup en 1 UEFA cup) en Arie Haan (2 titels) de toon. Die laatste kende eind jaren '90 echter een minder succesvolle tweede passage.

De Nederlander kon in het najaar van 1997 niet rechttrekken wat René Vandereycken had aangericht. De voormalige controleur hield het na een slechte seizoensstart en geruzie met pers én spelers slechts enkele maanden vol als hoofdcoach van Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties