Anderhalf jaar na het WK: 1 gestopte, 2 gepasseerde en 5 twijfelende Rode Duivels

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 24 reacties
Anderhalf jaar na het WK: 1 gestopte, 2 gepasseerde en 5 twijfelende Rode Duivels
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We noteren 6 juni 2014. De dag waarop bovenstaande ploegfoto werd genomen richting het WK. Drieëntwintig Rode Duivels die stonden te springen om het vliegtuig naar Brazilië te pakken.

Anderhalf jaar later liggen de waardeverhoudingen enigszins anders. De overvolle vijver waar Marc Wilmots uit kan vissen, schudde de kern van de nationale ploeg na de mundial door elkaar.

Daniël Van Buyten hing zijn voetbalschoenen op 36-jarige leeftijd aan de haak, Anthony Vanden Borre raakte op de dool en Sammy Bossut dankte zijn WK-selectie aan de schorsing van Gillet en de blessures van Casteels en Proto. Over deze drie (ex-)internationals mogen we in aanloop naar EURO 2016 wellicht een kruis maken.

Ook heel wat andere Duivels zijn twee jaar na het WK lang niet zeker van hun EK-plek. Steven Defour moest zijn plaats snel afstaan aan Radja Nainggolan, terwijl Laurent Ciman van de radar verdween sedert zijn vertrek naar Canada.

De carrière van Adnan Januzaj komt dan weer niet van de grond en Kevin Mirallas beseft dat er tegen januari best wat verandert aan zijn bankzittersstatuut bij Everton. 

Tot slot is er nog de positie centraal voorin. Het is lang niet zeker dat de bondscoach vier centrumspitsen meeneemt naar Frankrijk. Romelu Lukaku en Christian Benteke lijken certitudes. Voor Laurent Depoitre en Divock Origi slinken de kansen nu Michy Batshuayi zich meer en meer manifesteert.

Welke WK-ganger moet het meest vrezen voor zijn EK-plek?

15%
28%
14%
33%
64%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties