De meest opmerkelijke stats uit de JPL: KVO scoort, Standard de vuilste en het penalty-spook van Anderlecht

Timothy Collard
Timothy Collard
| 24 reacties
De meest opmerkelijke stats uit de JPL: KVO scoort, Standard de vuilste en het penalty-spook van Anderlecht
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Jupiler Pro League trekt zich vrijdagavond opnieuw op gang. Halverwege het seizoen prijkt KV Oostende knap aan de leiding, maar wij gingen op zoek naar de meest opvallende statistieken uit de heenronde.

Zo is KVO niet alleen leider in de Jupiler Pro League, maar beschikt het ook over de beste aanvalshoede. De ploeg van Yves Vanderhaeghe scoorde tot dusver 30 doelpunten. De slechtste aanval komt op naam van OH Leuven te staan. De ploeg van Jacky Mathijssen scoorde nog maar 14 keer.

Bij Anderlecht beschikken ze dan weer over de beste defensie. Paars-wit moest tot dusver nog maar 11 goals incasseren. Bij Waasland-Beveren beschikken ze dan weer over de slechtste achterhoede. De ploeg van Stijn Vreven kreeg al 30 goals tegen.

De vuilste ploegen

Standard kreeg tot dusver 37 gele kaarten, niemand doet ‘beter’ dan de Rouches. STVV pakte dan weer de meeste rode kaarten: 4. En de fairste ploeg op het gebied van gele kaarten? Dat is KRC Genk. De spelers van Peter Maes verzamelden nog maar 22 gele kaarten.

Strafschoppen

Het zal u wellicht niet verbazen, maar Anderlecht is de ploeg die tot dusver de meeste strafschoppen miste: 4. Toch zette paars-wit ook 5 strafschoppen om. Enkel Gent, met 6 gemaakte elfmeters, doet beter. Bij Kortrijk kregen ze nog niet één strafschop.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties