Gent op weg naar noemer 'Belgische topclub': "We willen hetzelfde budget als Anderlecht en Club"

Gent op weg naar noemer 'Belgische topclub': "We willen hetzelfde budget als Anderlecht en Club"
Foto: © photonews

AA Gent trok een nieuwe commerciële manager aan met Serge Patel. Een nieuwe stap van de Buffalo's richting wedijveren met Anderlecht en Club Brugge. Niet enkel sportief, maar ook qua budget willen Michel Louwagie en co op gelijke voet geraken.

Met de komst van Platel wil de kampioen zijn serieus gegroeide budget nog hoger krijgen. "Thans draait AA Gent op 25 à 26 miljoen euro. Dit zonder de inkomsten van de Champions League", aldus Michel Louwagie.

"Ons eerste target moet zijn zo snel mogelijk te kunnen gaan naar een werkingsbudget van 30 miljoen euro om daarna verder te groeien naar een budget dat evenwaardig is aan dat waarover Club Brugge en Anderlecht beschikken, dus zowat 35 miljoen euro."

De droom van de voorzitter is om drie jaar kampioen spelen

Michel Louwagie

"Het optrekken van het budget moet ons toelaten de salarissen van onze spelers te verhogen zodat wij steevast kunnen meedingen naar een Europees ticket", stelt Louwagie. 

"Het is de droom van onze voorzitter om de drie jaar eens kampioen te spelen. Het was dit jaar voor het eerst. Dat betekent dat we in 2018 opnieuw landskampioen moeten worden. Willen we dat verwezenlijken, dan moet je over voldoende middelen beschikken, zonder dat je elk jaar de beste spelers moet verkopen." 

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties