Heeft die ene goal Suarez bevrijd? "Ja, maar hij moet ook snel die tweede ook maken"

Heeft die ene goal Suarez bevrijd? "Ja, maar hij moet ook snel die tweede ook maken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

14 maanden droogstaan en dan ineens je eerste goal maken, wat doet dat met een aanvaller? Heel veel, zo blijkt als we even rondvragen. Eén van de ex-topspitsen die ons land rijk is, maakt echter één kanttekening bij die eerste goal van Matias Suarez.

Cisse Severeyns, de man die vanuit alle hoeken en kanten kon scoren, maakte het ooit zelf mee. "Ik heb in Italië bij Pisa geen enkele competitiegoal gemaakt in een jaar tijd. Niet echt mijn gewoonte", lacht Cisse. "In de voorbereiding en in de Beker van Italië scoorde ik nochtans aan de lopende band. Maar eens het seizoen begon: niets!"

En dat zijn toch moeilijke momenten. "Als jonge gast kruipt dat makkelijker in je kopje dan als je ouder bent. Hoe jonger, hoe moeilijker dat is. Het seizoen erna ging ik naar KV Mechelen en scoorde er 34 in de voorbereiding."

Er moet continuïteit inzitten bij Suarez

Cisse Severeyns

Maar de vraag was of Suarez nu vertrokken is na één enkele goal... "Dat valt nog af te wachten. Als hij nu in korte tijd een tweede maakt, denk ik dat de trein vertrokken is. Maar er moet enige continuïteit inzitten. Die tweede moet snel volgen en dan voel je je bevrijd."

"Natuurlijk is die eerste de belangrijkste. Dat kan heel veel veranderen psychologisch gezien. Als hij nu het spel ook nog naar zich toe kan trekken, heeft hij helemaal de klik gemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties