U19 Anderlecht met half been in volgende ronde Youth League

De U19 van Anderlecht keren met een heel mooi resultaat (1-2) terug uit Genève, waar ze het plaatselijke Servette partij gaven in het kader van de Youth League. Zondag moeten ze het in het Van Roy-stadion van Dender helemaal afmaken om richting volgende ronde te mogen.

René Peeters, de beloftencoach van Anderlecht, had er ons al voor gewaarschuwd: "Het is een heel stugge ploeg, moeilijk te ontwrichten. Ik zag de match tegen Villarreal en hun collectief is hun sterkte", aldus Peeters.

En hij kreeg gelijk. De eerste helft was het balbezit voor Anderlecht, maar verder dan een paar kleinere kansen kwamen ze niet. En het spelniveau was ook niet al te best. Het kwam er dus op aan om geduld te tonen. En dat deed de jonge garde van Anderlecht.

Lukebakio opnieuw

In de tweede helft werd het geduld al snel beloond. Het was een corner die succes opleverde. Nelson Azevedo - over wie u morgen wat meer kan lezen - schilderde een corner op het hoofd van de boomlange Nathan De Medina en het stond 0-1.

De vreugde duurde echter niet lang, want even later had Casnei de stand alweer gelijkgezet. En het ging heel snel, want drie minuten later bracht Lukebakio jong Anderlecht alweer op voorsprong. Paars-wit ontsnapte na een schitterende trap vanop 25 meter aan de 2-2.