Liefst 8 nederlagen al voor Genk, maar: "We hebben genoeg kwaliteit"

Robby Morren
Robby Morren
| 15 reacties
Liefst 8 nederlagen al voor Genk, maar: "We hebben genoeg kwaliteit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We schrijven het ondertussen al enkele maanden: KRC Genk is een ploeg in opbouw. Die opbouw mag echter niet te lang meer duren of de Limburgers lopen het gevaar om voor de tweede keer op rij naast play-off 1 te grijpen.

Na 17 competitiewedstrijden ging Racing Genk al liefst 8 keer onderuit. Té veel voor een topclub. Dat beseffen ook de spelers wanneer we hen hiermee confronteren, maar zij benadrukken dat er voldoende kwaliteit is.

"Acht nederlagen is gewoonweg te veel, maar we hebben genoeg kwaliteiten. Ik geloof erin", reageert Tshimanga.

Brian Heynen, één van de jongeren in het team, noemt net de verjonging als één van de oorzaken. "We zijn een ploeg in opbouw met veel jonge spelers. Ervaring heeft ons al parten gespeeld."

"We hebben voldoende kwaliteit om met de topclubs te wedijveren", oordeelt Wilfred Ndidi. "Acht nederlagen is veel, maar dat is nu eenmaal voetbal. We moeten zorgen dat we uit elke wedstrijd leren."

Christian Kabasele merkt dat Genk nog steeds een weg heeft al te leggen. "Een echte topclub kan het maximale halen uit enkele mogelijkheden. Wij moeten de goede keuzes maken op het juiste moment en efficiënter zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties