Essevee liet het ook tegen Gent zien: het wordt kantje-boord voor play-off 1

Essevee liet het ook tegen Gent zien: het wordt kantje-boord voor play-off 1
Foto: © photonews

Is Zulte Waregem klaar voor play-off 1? Met die vraag in het achterhoofd trokken we naar de Ghelamco Arena. En we kwamen uiteindelijk met een gemend gevoel terug. Essevee toont voetbal waarmee top-6 zeker kan, maar de tegenwoordigheid van geest ontbreekt soms.

“We gaan voor de plaatsen vijf tot zeven blijven knokken tot en met Nieuwjaar", klonk het bij monde van Mbaye Leye. "Daarna zullen we moeten zien wat de winter ons brengt."

"Het is zeker geen kwestie van kwaliteit", meent ook coach Francky Dury. "We hebben de kwaliteit om voor de top-6 te spelen. Maar we hebben al de nodige pech gehad", doelende op wat scheidsrechterlijke beslissingen hier en daar.

Twee gezichten

Maar: op het einde van een seizoen vlakt zich dat allemaal wat uit. En sowieso heeft Essevee het soms moeilijk om een volledige partij op niveau te spelen. Tegen Westerlo en OHL had het moeilijke momenten, tegen Club Brugge en Standard werd het op een kwartier weggespeeld.

Als Zulte Waregem dit jaar play-off 1 wil, zal het dat zelf moeten afdwingen. Te beginnen door in de volgende wedstrijden tegenwoordigheid van geest aan de dag te leggen. Dan kan het zeker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties