Reactie Zenit-trainer Villas-Boas haalt snoeihard uit na zege Gent: "Het is een schande!"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Gent
| 4 reacties
Zenit-trainer Villas-Boas haalt snoeihard uit na zege Gent: "Het is een schande!"
Foto: © photonews

KAA Gent won woensdagavond met 2-1 van Zenit Sint-Petersburg, en dat tot grote frustratie van de coach van de Russische topclub. Niet dat André Villas-Boas kwaad was op Gent. Zeker niet. Het was scheidsrechter Jorge de Sousa, ook een Portugees, die het moest ontgelden.

Villas-Boas vond het echt niet kunnen dat zijn landgenoot zes gele kaarten trok voor de spelers van Zenit. Begrijpelijk, aangezien nu enkele Zenit-spelers op scherp staan in de eerstvolgende en erg belangrijke wedstrijd in de Champions League.

Niet op niveau

AVB, die evengoed voor een B-ploeg had kunnen kiezen voor de laatste en overbodige match, maakte zich dan ook kwaad op de scheids. “De scheidsrechter was niet op het niveau van deze wedstrijd”, klonk het op de persconferentie.

“En dan spreek ik niet over zijn beslissingen, maar wel over het aantal kaarten dat hij getrokken heeft. Wij zakten nochtans met onze sterkste ploeg, op Hulk na, af naar Gent. We wilden er nog wat van maken, ook al waren we al geplaatst.”

Een schande

“Ik vind het dan ook een schande dat de arbiter maar liefst zes gele kaarten heeft getrokken. En dan nog voor onbenulligheden, hé! De scheids is ook een Portugees, maar ik ben echt beschaamd in zijn plaats.”

“Mijn spelers lopen nu het risico om de terugwedstrijd in de achtste finales te missen en dat frustreert me enorm”, besloot Villas-Boas.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties