Wijnants schuift zondebok niet door naar coach en spelers: "Ik moet zelf ook voor de spiegel gaan staan"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 0 reacties
Wijnants schuift zondebok niet door naar coach en spelers: "Ik moet zelf ook voor de spiegel gaan staan"
Foto: © Photonews

KVC Westerlo likt de wonden na de zware nederlaag van afgelopen weekend bij OH Leuven. Toch is het opvallend hoe positief Herman Wijnants blijft onder de zware omstandigheden. En vooral: de manager beschuldigt niemand, maar kijkt naar zichzelf.

Het moest een degradatietopper worden aan Den Dreef, maar KVC Westerlo werd simpelweg afgedroogd door OH Leuven. En dat had niemand verwacht. Bob Peeters niet, de spelers niet en... Herman Wijnants niet.

"We waren heel positief gestemd na de overwinning in de Beker van België tegen Antwerp FC", vertelt de manager van de Kemphanen. "Bovendien was het enkele dagen ervoor tegen KV Oostende ook heel goed. Behalve dan die laatste minuut..."

Wijnants kent de krochten van tweede klasse - competitiehervorming buiten beschouwing gelaten - heel goed. Westerlo degradeerde enkele seizoenen geleden, maar de kempenzonen knokten terug."

"Het zit momenteel opnieuw allemaal een beetje tegen. We kennen die vicieuze cirkel nog, hoor. Ik kan wel voorbeschouwen naar de wedstrijd van vrijdag tegen KRC Genk, maar de resterende twaalf wedstrijden zijn allemaal even belangrijk. 

Misschien heb ik bij transfers te veel gefocust op foute zaken?

Herman Wijnants

Een eenvoudig rekensommetje leert ons dat er dus nog zesendertig punten te verdienen zijn. En dat terwijl Westerlo op slechts drie punten van de voorlaatste én veilige plaats staat. 

"Maar voetbal is geen wiskunde", weet ook Wijnants. "Ik ben momenteel al heel blij dat de spelers elkaar onderling niet beschuldigen. Het collectief faalt, hé. En het is een goede zaak dat ook onze fans opnieuw achter ons staan."

Falend collectief

"Ik moet zelf ook eens voor de spiegel gaan staan", besluit Wijnants. "De spelers staan dan wel op het veld, maar maakte ik geen fouten? Misschien heb ik bij transfers te veel gefocust op foute zaken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties