Vanhaezebrouck trekt van leer tegen Nederlandse analisten: "Blijf de volgende keer thuis, hé"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 57 reacties
Vanhaezebrouck trekt van leer tegen Nederlandse analisten: "Blijf de volgende keer thuis, hé"
Foto: © photonews

Hein Vanhaezebrouck was woensdagavond na de kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League ontzettend nuchter. Analisten Aad de Mos en Mario Been hekelden de reactie van Vanhaezebrouck, maar die diende hen nu van antwoord.

“Ik word daar een beetje moe van”, zei Been over de woorden van Vanhaezebrouck, die zijn eigen aandeel in het succes minimaliseerde en zijn spelers ophemelde. Het antwoord van de Gent-trainer kan alvast tellen…

"Mario Been was moe? Ik kan dat begrijpen"

“Mario Been zei dat hij moe was? Ik kan dat begrijpen. De match was om kwart voor negen ’s avonds, dat is al laat als je vanuit Nederland moet komen. Ik zou zeggen: blijf de volgende keer thuis. Of ga in PSV of Ajax commentaar geven”, aldus Vanhaezebrouck tegenover Het Laatste Nieuws.

En de coach van de Buffalo’s ging zelfs nog een stapje verder. “Kijk, nu we er eindelijk in geslaagd zijn om bij 12 van onze 16 eersteklassers Belgische trainers aan de slag te hebben, proberen de Nederlandse coaches binnen te geraken als analist, of visionair of hoe heet dat?”

"Onze Belgen kennen er minstens even veel van"

Hein Vanhaezebrouck

“Toen ik vorige maandag de trofee van beste trainer kreeg, zat de zaal vol met Belgische coryfeeën: ex-coaches, ex-internationals,... Veel van die mensen zijn nauwelijks nog betrokken bij het voetbal terwijl ze niet liever zouden willen.”

“Ze kennen er minstens even veel van als die mannen die van over de grens komen. We moeten daar toch eens over nadenken, vind ik.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties