Falende arbitrage: zoveel impact hadden de refs de voorbije weken

Falende arbitrage: zoveel impact hadden de refs de voorbije weken
Foto: © Photonews

"Ik begrijp dat we geen scheidsrechters meer hebben op het EK in Frankrijk", liet Bob Peeters een ballonnetje op. En ook Hein Vanhaezebrouck was kritisch: "Het verschil met de Champions League is erg groot." Werd er dan ook zo erg geblunderd? Een overzichtje van de laatste twee speeldagen.

Anderlecht - Westerlo 2-1

Anderlecht kreeg in de wedstrijd twee strafschoppen. Bob Peeters was helemaal furieus, maar voor beide zaken viel uiteindelijk wel iets te zeggen. Al was er eentje wel licht. 

STVV - OH Leuven 2-2

Bij de 0-1 van Asamoah was er een duidelijke duw van de goalgetter richting Ono, waardoor ook De Winter uit balans raakte. Resultaatbepalend? Meer dan waarschijnlijk wel.

Zulte Waregem - Oostende 1-0

Bij een 0-0 stand had Steve De Ridder rood kunnen krijgen voor een duwtje op Canesin. Krijgt hij daar de rode kaart, dan kan uitgerekend hij niet meer scoren.

Club Brugge - Anderlecht 1-4

Ook een week eerder was er een en ander te doen over de arbitrage. Gumienny en zijn assistenten sloegen de bal zo vaak mis dat het erg moeilijk inschatten is welke impact het op de wedstrijd had kunnen hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties