Jullie Duivelse rechtsback: "Alderweireld voor de topduels, nachtmerrie Meunier en Vanden Borre in de ideale wereld"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 34 reacties
Jullie Duivelse rechtsback: "Alderweireld voor de topduels, nachtmerrie Meunier en Vanden Borre in de ideale wereld"
Foto: © photonews

De zoektocht naar de beste rechtsachter voor onze Rode Duivels op EURO 2016 lokte dit weekend heel wat reactie uit. De meningen over de probleempositie bij de nationale ploeg waren immers danig verdeeld.

Over Alderweireld

Alderweireld wordt naar voren geschoven als de geschikte man voor de topmatchen, al houden ook jullie ernstig rekening met de afwezigheid van Kompany. Op die manier moet de Antwerpenaar wellicht depanneren centraal achterin. Bovendien excelleerde Alderweireld dit seizoen al in het centrum van de Tottenham-defensie.

Over Meunier

De Meunier van dit moment is een nachtmerrie voor velen, lazen we. In de huidige vorm verdient de Bruggeling de plek op de rechtsachter niet. Anderen vinden dan weer dat Meunier met zijn aanvallende kwaliteiten altijd mee moet naar Frankrijk.

Over Foket

Foket staat nog een trapje lager dan Meunier en proefde nog niet van de Rode Duivels, al moet hij volgens enkele lezers zijn kans krijgen. Op internationaal niveau is zijn verdedigend positiespel voor verbetering vatbaar.

Over Cavanda

De grootste twijfels worden bij Cavanda geplaatst, na zijn dramatische optreden tegen Italië en de weinige speelminuten bij Trabzonspor.

Over Denayer

Denayer wordt als de opvolger van Kompany gezien en maakte op die positie al indruk bij de Duivels. Maar jullie willen de verdediger van Galatasaray graag eens op de rechtsachter aan het werk zien.

Iemand anders?

De naam van Vanden Borre blijft opduiken. In een ideale wereld gaat VDB mee naar het EK, al presteert in een ideale wereld de rechtsback van de Rode Duivels sterk in aanvallend én verdedigend opzicht.

Wie is volgens jullie de beste optie op de rechtsachter?

37%
32%
16%
3%
7%
7%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties