Belgische versiert profcontract in Noorwegen: "Tijd om voor de carrière te kiezen"

Belgische versiert profcontract in Noorwegen: "Tijd om voor de carrière te kiezen"
Foto: © SC

De kogel is door de kerk: Tine Schryvers zal in 2016 uitkomen voor het Noorse Valerenga. Ze komt zo terug in Europa voetballen na vier jaar studeren en trainen in de Verenigde Staten.

In januari 2012 vertrok Tine Schryvers met een droom naar de USA. En via de universiteiten van Memphis en Tulsa leerde ze ook erg veel bij. Vier jaar later is Schryvers terug in Europa, want ze tekende dinsdag een contract bij Valerenga. 

"Het was tijd om voor mijn carrière te kiezen", aldus Schryvers in een eerste reactie aan Voetbalkrant.com. "Ik ben 22, bijna 23 jaar en dan moet je vooruit kijken."

Belgische coach in Noorwegen, maar trainingen in het Engels

En dat zal ze dus in 2016 doen bij het Noorse Valerenga, vorig jaar nipt boven de degradatiestreep op een tiende plaats. De doelstellingen van de club liggen dit jaar iets hoger, vandaar ook onder andere het aantrekken van Schryvers.

Opmerkelijk: bij de club vindt de aanvalster (ex Vlimmeren, Sinaai Girls en Standard) een Belgische coach terug: David Brocken - ooit nog als speler actief bij Valerenga - is er de komende drie jaar coach. "Maar de trainingen zijn in het Engels", lacht Schryvers. "Maar hij is een topcoach in het vrouwenvoetbal, dus het wordt een schitterende samenwerking."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties