Frank Raes geeft Wilmots raad: "Deze man moet zéker mee naar het EK"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 30 reacties
Frank Raes geeft Wilmots raad: "Deze man moet zéker mee naar het EK"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Binnen enkele maanden is het al zover: dan moet Marc Wilmots een 23-koppige selectie bekendmaken voor het EK in Frankrijk. Commentator Frank Raes geeft de bondscoach nu alvast een gouden tip.

Voor Raes is het een uitgemaakte zaak. Volgens de commentator moet Marc Wilmots AA Gent-kapitein Sven Kums altijd meenemen naar het EK in Frankrijk. “Er is heel wat concurrentie, en die andere jongens op zijn plaats spelen quasi allemaal in het buitenland. Maar toch heeft Kums iets wat de anderen niet hebben", klinkt het bij Sporza.

“Kums heeft iets Pirlo-achtigs. En ook iets Vazquez-achtigs, maar hij is stabieler, solider en sterker in het duel. Ik zou hem altijd meenemen naar Frankrijk. Volgens mij moet hij tot de kern van 23 behoren die naar het EK gaat. Hij kan de boel laten draaien, dat bewees hij in de Champions League.”

En de Gouden Schoen is voor... "Sven Kums"

En met het oog op de Gouden Schoen van vanavond ziet Raes dan ook maar één échte kandidaat. "Kums is in 2015 zo overweldigend geweest en hij was heel sterk tijdens de Play-offs."

"Kums is toch de man die Gent naar de titel heeft gestuwd. Hij is heel bescheiden, erg slim en beschikt over leiderscapaciteiten", besluit de commentator.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties