"Ik kon ook naar Anderlecht en Club Brugge, maar AA Gent was de juiste keuze”

Timothy Collard
Timothy Collard
| 27 reacties
"Ik kon ook naar Anderlecht en Club Brugge, maar AA Gent was de juiste keuze”
Foto: © Photonews

Hij is dezer dagen écht niet meer weg te denken uit het elftal van Hein Van Haezebrouck bij KAA Gent. Maar amper vijf jaar geleden speelde Thomas Foket (21) nog in vierde klasse bij Dilbeek Sport.

Het ging dus op zijn zachtst uitgedrukt best hard voor de jonge rechtsback van de Buffalo’s. “Of ik zelf verbaasd ben door zo’n explosieve vooruitgang? Ik had nog geen tijd om daarover na te denken”, zegt Foket in een gesprek met Het Nieuwsblad.

“Maar had men mij dit vooraf gezegd? Vier jaar geleden kon ik ook naar de beloften van Anderlecht en Club Brugge, maar in Gent kon ik tenminste bij de A-kern starten. De juiste keuze dus” aldus de getalenteerde rechtsback van Gent.

"En dan word je plots landskampioen en word je genoemd bij de Rode Duivels"

“Op mijn 16e zat ik nog in vierde klasse. Nooit in de nationale jeugdreeksen gespeeld, maar wel jeugdinternational. Dat was al uitzonderlijk. Op mijn achttiende werd ik door Gent uitgeleend aan Oostende, en pas na Nieuwjaar had ik voldoende speelminuten vergaard om te mogen terugkeren.”

Foket kan het duidelijk nog niet allemaal goed geloven als hij even terugblikt op zijn voorbije maanden. “En dan word je plots landskampioen, is er die Champions League, word je genoemd bij de Rode Duivels en begeerd door een buitenlandse topclub”, klinkt het vol ongeloof.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties