Visueel: STVV in het slop zonder Ferrera, die floreert met Standard

Visueel: STVV in het slop zonder Ferrera, die floreert met Standard
Foto: © photonews

Na zes speeldagen koos Yannick Ferrera Standard boven Sint-Truiden. Enkele weken later leek hij de verkeerde beslissing te hebben gemaakt, want de Rouches draaiden niet. Maar ondertussen heeft hij iets neergezet. Hoe ziet dat er visueel uit?

STVV haalde onder Yannick Ferrera 10 op 18 en stond daarmee vijfde in de stand toen Standard de coach kwam wegplukken op Stayen. Daarna ging het steeds minder met STVV, onder de nieuwe coach Chris O'Loughlin kwam het team niet verder dan 16 op 51. 

In de stand zakte STVV op die manier ook van stekje 5 naar 11 in de stand. Ondertussen maakte Standard een heel andere indruk. De eerste weken van Ferrera waren niet goed, met een 1 op 15 zakte hij met de Rouches van stek 11 naar de allerlaatste plaats.

23 op 36

Daarna werd echter het herstel ingezet. Zelfs na de nederlaag van vorig weekend tegen AA Gent (0-3) blijft de ploeg in de buurt van play-off 1 staan en het pakte 23 op 36, zeker niet slecht.

De blauwe lijn in onderstaande grafiek is STVV, de oranje-rode lijn is die van Standard. Het moge duidelijk zijn: onder Ferrera zijn de Rouches boven de Kanaries gestegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties