Coucke legt de lat hoger, Oostende stokt: "Maar we staan volgende week wel sowieso nog op vier, hé"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Oostende
| 2 reacties
Coucke legt de lat hoger, Oostende stokt: "Maar we staan volgende week wel sowieso nog op vier, hé"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Oostende is nog steeds één van dé absolute kandidaten voor een stekje in play-off 1, maar de seizoensrevelatie liet de voorbije weken steekjes vallen. Het moet er dan ook boenk op zijn tegen Royal Excel Mouscron.

En dat beseft ook Yves Vanderhaeghe. ”Het klopt dat Royal Excel Mouscron een ploeg is die we in het eigen stadion aan de kant moeten kunnen zetten. Maar dan wil ik wel strijdvaardigheid zien. Want door een gebrek aan strijd verloren we bij KV Kortrijk.”

Strijdvaardigheid. Het woordje viel overigens een paar keer tijdens ons gesprek met de coach van de Kustboys. ”Ik was heel duidelijk in de kleedkamer deze week. Er was helemaal niets goed in het Guldensporenstadion. We gaven late kerstcadeaus weg. En ik denk dat de boodschap is aangekomen bij de jongens.”

We gaven bij KV Kortrijk late kerstcadeaus weg. Er was helemaal niets goed

Yves Vanderhaeghe

KVO liet een zes op achttien optekenen. En dat net op een moment dat Marc Coucke in zijn State of the Weireldploegsje de lat hoger had gelegd. Deelname aan play-off 1 is voor de West-Vlamingen geen lekkere kers meer, maar een must. 

”Ik geef toe dat ik na zo’n puntenverlies snel ga kijken wat onze concurrenten hebben gedaan”, is Vanderhaeghe eerlijk. ”Ik ben eigenlijk opgelucht na die mindere periode. We staan ook volgende week nog zeker op de vierde plaats. En dat zal nog een weekje langer duren als we ook zondag winnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties