Anderlecht haalt hele grote vis binnen, ex-Mancunian op komst

Anderlecht haalt hele grote vis binnen, ex-Mancunian op komst
Foto: © Photonews

Anderlecht staat op het punt een hele grote vis binnen te halen. Het gaat om Alexander Büttner, ex-Manchester United en nu Dinamo Moskou. De Nederlander moet de blessure van Ivan Obradovic voor zes maanden komen opvangen.

Büttner komt met mooie adelbrieven. Büttner begon zijn carrière bij Vitesse, maar in 2012 realiseerde hij een droomtransfer naar Manchester United en tekende hij een contract voor vijf seizoenen. De nu 26-jarige Nederlander beleefde er twee wisselvallige seizoenen en besliste om in 2014 voor drie jaar bij Dinamo Moskou te tekenen.

Vervanger Obradovic

Zijn eerste seizoen daar was hij meestal basisspeler, maar dit seizoen zat hij quasi nooit in de wedstrijdselectie. Daarom zocht hij naar een oplossing en die wil Anderlecht hem aanreiken. Büttner zou tot het einde van het seizoen gehuurd worden om de blessure van Ivan Obradovic op te vangen.

Met de linksback komt er een ervaren kracht bij die ook de nodige kwaliteiten heeft. Mogelijk stelt Anderlecht hem maandag voor, als de papieren in orde geraken. Naast Büttner is er nog iets op komst. Herman Van Holsbeeck wil ook nog een centrale middenvelder voorstellen.

'Vox populi' dempen

Het zal nodig zijn om straks de gemoederen wat te sussen, want met de verhuur van Matias Suarez nam de manager een vrij impopulaire beslissing. Er zal iets op tafel moeten komen om de 'vox populi' iets minder hard te laten klinken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties