Bjorn 'Mister OHL' Ruytinx geeft raad: "In deze situatie is het niet erg dat de club tien ballen kwijt is"

Bjorn 'Mister OHL' Ruytinx geeft raad: "In deze situatie is het niet erg dat de club tien ballen kwijt is"
Foto: © Photonews

Bjorn Ruytinx is nog altijd 'Mister OHL' al speelt hij er niet meer. En de spits van Beerschot-Wilrijk zag zijn ex-ploeg met afgelopen weekend met lede ogen naar de laatste plaats zakken. Een situatie waaruit hij hoopt dat ze nog wegraken, ondanks het bijzonder moeilijke programma.

Tien jaar speelde Ruytinx voor OH Leuven en in die periode werd hij er dé publiekslieveling van Den Dreef. Dat Leuven nu met een half been in tweede klasse staat, doet hem pijn. Al ziet hij nog mogelijkheden.

"Het zijn natuurlijk niet de minste matchen: Oostende, Gent en Brugge. Maar Oostende, dat al zeker is van PO1, is te kloppen denk ik. Ik zie Leuven tegen hen wel kans hebben ondanks de goeie prestatie tegen Gent", meent Ruytinx in gesprek met Voetbalkrant.com. "En dan ook nog Brugge thuis in de laatste match. Je weet hoe het kan spoken aan Den Dreef hé."

OHL moet ook matchen kunnen doodmaken

Maar Ruytinx maakt ook een kanttekening. Onder Emilio Ferrera ging het crescendo met het spelpeil, maar werden er ook jammerlijk punten weggegeven. "Ik zat afgelopen zaterdag naar de match van Beerschot-Wilrijk te kijken, maar was met een half oog ook OHL tegen Moeskroen aan het volgen. Dat is toch ongelooflijk dat ze die match verloren als je de beelden erna zag?"

De echte 'El Toro-mentaliteit' wordt blijkbaar gemist bij de Vlaams-Brabanders. "Qua voetbal is het zeker deftig, maar ze moeten ook matchen kunnen doodmaken. Soms moet je bij 1-0 een blok zetten en alle ballen de tribune inkeilen. Het is niet erg als de club tien ballen kwijt is in zo'n situatie. Er mag ook wat vlees aanzitten", vindt Ruytinx.

Als ik nu speler van Leuven was, zou ik aan de chemie met de supporters werken

Bjorn Ruytinx

"Ik zie soms te weinig mannen met baarden. Jongens die er vol voor gaan en er alles aan doen om te winnen, wat het ook is. Maar laten we positief blijven. Het is zeker nog mogelijk. Er zijn heel veel supporters teleurgesteld in het bestuur, maar als ik nu speler van Leuven was, zou ik vooral aan de chemie met de supporters werken. Zij kunnen voor die extra boost zorgen om matchen te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties