Stadions: een tussenstand uit Brugge, waar Cercle en Club op zoek zijn naar een (ver)nieuw(d) stadion

Jacob Delabastita
Jacob Delabastita
| 28 reacties
Stadions: een tussenstand uit Brugge, waar Cercle en Club op zoek zijn naar een (ver)nieuw(d) stadion
Foto: © SC

In Brugge dromen ze ook al lang van een nieuw stadion. Vooral grote broer Club Brugge heeft plannen om te verhuizen. De vereniging uit Brugge zou dan weer gewoon in Jan Breydel kunnen blijven, zij het wel in een afgeslankte vorm.

In juni vorig jaar kwam definitief een doorbraak in het stadiondossier van Club Brugge. De stad Brugge stelde haar gronden aan de Blankenbergse Steenweg ter beschikking van de blauwzwarte ploeg. Door die verhuis komt Jan Breydel vrij voor klein broertje Cercle Brugge.

"Wij zullen die gronden zelf aankopen en nadien een erfpachtovereenkomst ondertekenen met Club. Grond aankopen met belastinggeld is voor een stad de veiligste en meest voorzichtige investering.' Doordat er maar één ploeg verhuist naar de site aan de Blankenbergse Steenweg komen er daar bovendien 12 hectare vrij voor bedrijventerreinen", zo zei burgemeester Renaat Landuyt.

Aanpassing Jan Breydel levert problemen op

Het Jan Breydel-stadion in zijn huidige vorm is duidelijk te groot voor de vereniging. Ze weten wel al welke richting ze willen uitgaan. De capaciteit van het stadion zal teruggedrongen worden tot ongeveer 12.000 plaatsen. De hoektribunes zullen verdwijnen en kunnen een andere, commerciële of residentiële functie krijgen.

Begin deze maand kwam er slecht nieuws voor beide clubs. Philippe Muyters (Minister van Sport) besliste dat de subsidies voor beide projecten dan toch geschrapt worden. Omdat in de oorspronkelijke plannen Cercle en Club in hetzelfde stadion zouden blijven en dat was één van de voorwaarden voor de subsidie.

Noordzeestadion

Bij Club heeft men zelfs al een idee voor de naam: Noordzeestadion. De club wil op die manier de stad helpen om Brugge ook op de kaart te zetten als kustgemeente. In het nieuwe stadion zal plaats zijn voor ongeveer 44.000 man en de verwachte einddatum zou ergens in 2019 moeten zijn. Hier hetzelfde als bij het Eurostadion, hopelijk halen ze die, al staan ze er in Brugge iets beter voor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties