Vanhaezebrouck en co. tegen het zwarte beest: "Dit is geen toeval meer"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 7 reacties
Vanhaezebrouck en co. tegen het zwarte beest: "Dit is geen toeval meer"
Foto: © Photonews

Al vijf keer speelde AA Gent onder Hein Vanhaezebrouck tegen het Charleroi van Felice Mazzu, geen enkele keer kon het winnen. Het blijft vreemd voor een topclub die bovenin meedraait, maar Vanhaezebrouck en zijn spelers zien er geen patroon in.

"Het ligt aan Gent, hé. Ik heb met Kortrijk wel kunnen winnen tegen Charleroi en Mazzu", begint Vanhaezebrouck met een grapje. "Neen, je kan inderdaad niet meer zeggen dat het toeval is. Het is de enige ploeg waar we niet van konden winnen."

Het ligt aan Gent

Toch wil hij daar zondag geen rekening mee houden. "We moeten niet kijken naar het verleden. Het waren ook allemaal totaal verschillende wedstrijden. Het is niet zo dat het altijd hetzelfde verhaal was. We gaven het een paar keer zelf weg en andere keren hadden we pech."

"In de vorige match hebben ze heel goed gespeeld op de counter, heel efficiënt met drie goals uit vier kansen. Wij probeerden het met twee grote spitsen, maar dat liep niet echt", ging Vanhaezebrouck verder.

Charleroi is uitgeschakeld voor play-off 1, maar de oefenmeester van Gent verwacht hen wel op de afspraak. "Charleroi heeft ambitie in play-off 2. Zevende zie ik hen niet meer worden, maar ze kunnen wel nog de achtste plek pakken. Dan moeten ze niet tegen het team dat zevende eindigt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties