Volksfeest in het Kuipje: Westerlo wint na heel nerveuze match en blijft in de Jupiler Pro League!

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Westerlo
| 7 reacties
Volksfeest in het Kuipje: Westerlo wint na heel nerveuze match en blijft in de Jupiler Pro League!
Foto: © Photonews

Tegen alle verwachtingen in heeft KVC Westerlo zich weten te verzekeren van een verlengd verblijf op het hoogste niveau. De ploeg van Bob Peeters won thuis met het kleinste verschil van Waasland-Beveren en blijft door de nederlaag van OH Leuven in eerste klasse.

Voor aanvang van de wedstrijd kreeg Westerlo nochtans meteen een eerste mokerslag te verwerken. Doelman – en sterkhouder – Koen Van Langendonck moest met een enkelblessure afhaken. Kristof Van Hout verving hem onder de lat. Bij Waasland-Beveren werd de geblesseerde Jans vervangen door Sousa en kreeg Myny de voorkeur op Langil.

Voor de wedstrijd probeerde men bij Westerlo de boel flink op te zwepen, maar dat bleek toch niet zo eenvoudig. “In tweede klasse is’t ook plezant”, de gezangen van de bezoekende Beveren-supporters weerklonken af en toe luider dan de gezangen van het thuispubliek.

Schrijvers mist drie keer, Cools doet het voor Westerlo

Op het veld was het in de aanvangsfase vooral aftasten geblazen. Rond het kwartier kreeg Schrijvers een uitgelezen kans om Waasland-Beveren op voorsprong te brengen, maar de Genkse huurling wilde het – oog in oog met Van Hout – te mooi doen en stuitte bijgevolg op de doelman.

Schrijvers zou nog twee grote kansen laten liggen, maar het doelpunt viel na een halfuur spelen wel aan de overkant. Hyland legde de bal goed opzij en Cools – een echte Westerlo-man – mikte het leer keurig in de linkerbenedenhoek: 1-0, meteen ook de stand bij de rust.

Nervositeit troef

Na de pauze werd Westerlo steeds nerveuzer. Goed wetende dat het zowel in Leuven als in Sint-Truiden nog steeds 0-0 stond, hadden de Kemphanen het niet onder de markt tegen Beveren. De bezoekers hadden het overwicht, zonder echt gevaarlijk te zijn.

Het was Jelle Vossen – hij zorgde op het veld van OHL voor de 0-1 – die ervoor zorgde dat ze er bij Westerlo weer vol in gingen geloven. De fans gingen hun spelers opnieuw luid toezingen, de jongens die aan het opwarmen waren vroegen aan de dichtstbijzijnde fans naar de tussenstanden op de andere velden en ook op het veld zette Westel opnieuw zijn voet naast die van Beveren.

Westerlo countert niet raak

Waasland-Beveren bleef baas, maar was niet in staat om echt gevaarlijk te worden. Westerlo op zijn beurt, kwam er af en toe goed uit. De Ceulaer stelde Henkinet meer dan één keer op de proef, maar ook de thuisploeg slaagde er niet in om tot scoren te komen. Het bleef spannend en de fans van Westerlo volgden via hun smartphones de wedstrijden op de andere velden. Van bibberen en beven gesproken.

Het bleef 1-0 en dan was het natuurlijk kijken naar de concurrenten. OHL verloor met het kleinste verschil van Club Brugge en moet daardoor naar tweede klasse. STVV sprokkelde een punt tegen Lokeren en eindigt zo op de veertiende plaats. Voor Westel zit het seizoen erop, maar het blijft wel in eerste klasse. Feest in het Kuipje!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties