Waar spelen de Barça-jonkies die in 2012 Anderlecht bekampten nu?

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 14 reacties
Waar spelen de Barça-jonkies die in 2012 Anderlecht bekampten nu?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De U19 van Anderlecht bleek verleden week een maat te sterk voor de leeftijdsgenoten van FC Barcelona. Niet alleen vorig jaar, ook in 2012 kruisten de jonkies van beide clubs al eens de degens.

Afgelopen donderdag kon u bij ons lezen wat er van de Anderlechtse basiself van toen is geworden. Maar enkele lezers wilden wel eens weten hoe ver de youngsters van Barça het al schopten? Wij zochten dat voor jullie even uit.

Doelman: Fabrice Ondoa

De 20-jarige Kameroener keepte tot eind 2015 bij de jeugdreeksen van Barcelona. Afgelopen wintermercato ging hij transfervrij zijn geluk beproeven bij het onbekende Pobla de Mafumet CF.

Backs en verdedigers Elohor Godswill, Robert Costaventura, Macky Bagnack en Maxi Rolón

Over Godswill en Costaventura kunnen we kort zijn. Beide achterhoedespelers maken nog steeds deel uit van Barça B. De Kameroener Bagnack werkt zich bij de reserven van Nantes een weg naar de top. De Argentijn Rolón die de hele flank bestrijkt, beproeft momenteel zijn geluk bij het Braziliaanse Santos.

Middenvelders Sergi Samper, Adama Traoré en Fernando Quesada

Samper is de eerste bekende naam van toen. Het 21-jarige talent kreeg in alle competities al speelminuten bij de hoofdmacht. Met verder Adama zat de sterkte van Barça klaarblijkelijk in het middenveld.

De Malinees trok vorige zomer voor 10 miljoen euro naar de Engelse rode lantaarn Aston Villa. Fernando heeft er dan weer Nederlandse passages bij Utrecht en Achilles opzitten. Sinds 2015 voetbalt hij voor de Spaanse tweedeklasser UE Llagostera.

Aanvallers: Sandro Ramirez, Alain Richard Ebwelle en David Babunski

Sandro legt een gelijkaardig parcours als Samper af. De winger die geboren werd op Gran Canaria, deelt de kleedkamer met Messi en co. Ebwelle, alweer een Kameroener, heeft er heel wat omzwervingen opzitten.

De aanvaller trok naar FC V. Mestalla, het B-elftal van Valencia, maar die keuze draaide op niets uit. Na enkele maanden zonder club komt hij voortaan voor CD Castellón uit. De Spaanse Macedoniër Babunski tot slot verzorgt sedert kort de aanval van Rode Ster Belgrado.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties