Opnieuw tegenslag voor Van Himst: "Hij kon alles met de bal"

Opnieuw tegenslag voor Van Himst: "Hij kon alles met de bal"
Foto: © Photonews

Het zijn harde tijden voor Paul Van Himst. De Anderlecht-coryfee verloor eerder deze week zijn vriend Jean Cornelis, donderdag overleed Johan Cruijff. En tussendoor waren er nog de aanslagen in ons land.

"Johan was een genie als voetballer", klinkt het bij Van Himst in Het Laatste Nieuws. "Hij kon alles met de bal, maar hij bezat ook een ritmeverandering die niemand anders had. Samen met Maradona en Pelé behoort hij tot de 3 besten. En Messi reken ik daar nog niet bij, want die speelt nog steeds", benadrukt het Anderlecht-icoon.

"Cruijff is het voorbeeld geweest voor de manier waarop Spanje en Barcelona zijn gaan voetballen", vervolgt Van Himst. "We hebben ook een paar tegen elkaar gespeeld, ook al was Johan wat jonger dan ik. Jan Mulder kwam ook een paar keer met Johan naar Anderlecht, toen heb ik veel met hem gesproken. Later heb ik hem ook nog veel gezien toen we beiden ambassadeur waren voor 'The Bid' van het WK 2018."

"Deze week verloor ik eerder mijn vriend Jean Cornelis, dan waren er nog eens de aanslagen in ons land. En nu is er dit. Ik ben diep bedroefd", besluit Van Himst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties