Gaan de Nederlanders tijdens het EK voor de Rode Duivels supporteren?

Jaap Vreeke
| 1494 reacties
Gaan de Nederlanders tijdens het EK voor de Rode Duivels supporteren?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Europese kampioenschap in Frankrijk komt steeds dichterbij. De grootste Europese landen maken zich klaar voor het eindtoernooi. Behalve onze noorderburen. Nederland wist zich niet te kwalificeren voor het EK, hoe kijken de supportersclubs naar de situatie?

Wat de supportersclubs doen tijdens het eindtoernooi is nog niet duidelijk. “Er zijn nog geen concrete initiatieven, dat zal pas een maand of twee van tevoren in gang gezet worden”, zegt supportersvereniging OnsOranje in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Of de Nederlanders zich in het rood gaan hullen voor de Rode Duivels is nog niet duidelijk. “We zijn een organisatie die zich op Oranje richt. Ik weet niet of we allemaal voor België gaan juichen, dat is nog te voorbarig”, aldus de fanclub.

Wat nu?

“Het is natuurlijk hartstikke jammer dat we er niet bij zijn”, gaat de vereniging verder. “We richten ons momenteel op de vriendschappelijke interlands en op de nationale competitie.”

Oranje wist zich niet te kwalificeren in poule a waar Tsjechië en Ijsland zich direct plaatsten. Net als Turkije, dat als beste nummer drie ook naar Frankrijk afreist. Nederland verloor vrijdag een oefeninterland tegen Frankrijk in de Amsterdam Arena.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties