Drie vragen aan drie analisten voor play-off 1: "Anderlecht speelt voor de derde plaats"

Cédric De Volder Johan Walckiers
Cédric De Volder, Sean Raab en Johan Walckiers
| 10 reacties
Drie vragen aan drie analisten voor play-off 1: "Anderlecht speelt voor de derde plaats"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De play-offs branden dit weekend in alle hevigheid los. Wie gaat er straks met de titel lopen? Wie speelt Europees? En wie gaat ontgoochelen? Wij vroegen aan ons triumviraat van analisten.

Wie wordt kampioen?

Hernan Losada: KAA Gent

"Waarom? Het is volgens mij van de topploegen de club met het minste druk. Ze hebben zich al bewezen dit seizoen. En voor veel spelers is het misschien de laatste wedstrijd voor ze naar een grotere competitie verhuizen. Ze zullen zich willen laten zien. Ook Mbark Boussoufa, die voor een nieuw contract speelt."

Jan Ceulemans: Club Brugge

"Ik hoop het tenminste! (lacht) Ik kan het niet wegsteken. De concurrentie gaat weer van Gent komen. Mensen zeggen wel dat ze zijn uitgeput, maar ze hebben nu drie weken rustig aan kunnen doen. Het is voor Club erop of eronder en ik denk dat het dit seizoen gaat lukken voor Preud'homme."

Franky Van der Elst: Club Brugge

"Als FCB-man zeg ik Club Brugge, maar het zal van details afhangen. Club Brugge heeft een brede kern met veel kwaliteit, maar ook RSC Anderlecht en KAA Gent zitten in eenzelfde schuitje. De finale van de Beker van België was dan wel een afknapper, maar ondertussen is die ontgoocheling doorgespoeld."

Wie speelt Europees voetbal?

Hernan Losada

"Voor mij zal het voor de derde en vierde plaats gaan tussen KRC Genk en RSC Anderlecht. Gent en Club Brugge zullen 1 en 2 worden. Ik denk wel dat Anderlecht gaat meespelen, maar op cruciale momenten staan ze er dit seizoen niet. Op die momenten zijn Club en Gent beter."

Jan Ceulemans

"De derde en vierde plaats zal gaan tussen Anderlecht en Genk. Anderlecht staat terug op hun voetjes en Genk is ook niet slecht bezig. Maes zijn spel en invloed wordt stilletjes aan duidelijk en zichtbaar. Daarom zie ik die twee het beter doen dan Zulte Waregem en KV Oostende."

"Zulte Waregem heeft een geweldige prestatie neergezet door de POI te halen, maar ik vrees dat ze niet sterk genoeg zijn om overeind te blijven. Oostende kan wel scherp uit de hoek komen want ze hebben bovendien niets te verliezen. Toch zie ik die twee zich niet voor Europees voetbal kwalificeren."

Franky Van der Elst

"Zoals ik al zei: de eerste drie plaatsen zullen verdeeld worden onder de drie tenoren. Al verwacht ik toch ook een terugkeer van KRC Genk. Al zie ik het niet gebeuren dat Genk in play-off 1 komt en Club er nog zal uitvallen. (lacht) De voorbije weken liep het goed bij Genk."

Wie wordt de ontgoocheling?

Hernan Losada

"Als Club zoals ik verwacht de titel niet pakt, zal dat de grootste ontgoocheling zijn. Niet dat ze dan een slecht seizoen hadden, maar iedereen verwacht het nu en dan zou de ontgoocheling nog groter zijn."

Jan Ceulemans

"Ik zie niet meteen een ploeg echt verrassen dus ik geloof ook niet dat er een ploeg gaat ontgoochelen. Alleen als Club niet kampioen wordt, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat het hen gaat lukken."

Franky Van der Elst

"Een ontgoocheling? Dat is moeilijk te zeggen. Het is voor Zulte Waregem al mooi om in play-off 1 te zitten, hé. Ik keek dit seizoen dan weer met veel plezier naar de wedstrijden van KV Oostende, maar de Kustboys zullen het niveau toch moeten opkrikken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties