Supporters spreken uit over de concurrentie: "Ik gun het Gent wel, die zijn niet zo arrogant als die van Brugge"

Sean Raab
| 18 reacties
Supporters spreken uit over de concurrentie: "Ik gun het Gent wel, die zijn niet zo arrogant als die van Brugge"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen gaat het sluitstuk van de competitie van start. In afwachting van het eerste fluitsignaal, peilden wij naar de verwachtingen bij de supporters van de zes PO1-clubs. In deel drie van deze mini-reeks lees je het antwoord op de volgende vragen: wie vrees je, wie gun je het en wie vooral niet?

BRUGGE: Frederik Van Eenoo van supportersclub 'The Locals'

"Als Brugge zijn gezond verstand kan houden, vrees ik niemand. Ik gun het Genk, Zulte Waregem of Oostende omdat dat het meest onwaarschijnlijke is naar mening. Als het Anderlecht of Gent wordt zal dat mij echt pijn doen, maar als ik echt moest kiezen? Toch Gent dan."

GENK: Erwin Ramaekers van supportersclub 'Het Moordend Schot'

"De enige die ik het echt niet gun is Standard en die liggen er al uit! (lacht) Omdat Anderlecht en Genk volgens mij gaan strijden voor de derde plaats, gun ik het Anderlecht dan maar niet. Het zijn wel de Brusselaars die ik het meest vrees. Ik gun het Club Brugge of Gent wel, voor de simpele reden dat zij het meest consistent waren doorheen het seizoen. Genk en Anderlecht lieten te vaak steken vallen."

ANDERLECHT: Peter De Bock van supportersclub 'In Den Ijzer'

"Ik vrees Brugge natuurlijk het meeste. Dat is de sterkste ploeg geweest tot nu toe. Thuis zijn ze onverslaanbaar en ze komen altijd gevaarlijk uit de hoek. Ze hebben al lang geen titel en gaan er hard voor vechten, maar hopelijk laten ze daarmee ook steken vallen. Ik zou het er wel moeilijk mee hebben moest Brugge kampioen worden. Gent als kampioen, daar zou ik nog ok mee zijn. Zij komen niet zo arrogant over als die van Brugge."

GENT: Xavier Kluyskens van supportersclub 'Banlieue Gantoise'

"Ik denk dat het in het geval van AA Gent wel duidelijk is. Als ik iemand anders de titel gun, dan toch liever Anderlecht dan Brugge. Maar ik dank dat Brugge onze grootste concurrent is. Als Gent-supporter gun je Brugge natuurlijk geen titel. We hebben te lang naar onze kop geroepen gekregen dat Gent geen kampioen is, door die Brugge-supporters. En nu zijn we eindelijk kampioen, dus laat hen nog maar even wachten op die titel."

"Ik denk dat Anderlecht meer punten vergaard heeft doorheen het seizoen en ook beter gepresteerd heeft dan Zulte Waregem of Oostende. Van Genk had ik aan het begin van het seizoen enorm veel verwachtingen, maar die hebben ze niet kunnen waarmaken. Wel denk ik dat ze nog verrassend uit de hoek kunnen komen. De play-offs worden ongetwijfeld heel spannend. Jammer dat Standard er niet bij is, ander zou het echt enorm spannend worden!"

ZULTE WAREGEM: Geert Titeca van supportersfederatie 'EsseveeFans'

"Met Bruzzese en De fauw hebben we bij Club Brugge nog wel enkele oude vrienden en na al die jaren zou ik het hen dan ook wel eens gunnen. En het zou niet slecht zijn voor ons voetbal als het eens Brugge is, Gent heeft dit seizoen ook een andere drive gegeven in de CL."

OOSTENDE: Pascal Devriendt van supportersclub 'De Kustboys'

"Van Club Brugge hebben we dit jaar al twee keer gewonnen, maar we hebben ook twee keer verloren. Tegen al die andere ploegen hebben we punten gepakt. Gent en Anderlecht hebben tegen ons maar een op zes gehaald. Ik denk dat we die clubs wel aankunnen. Het is alleen jammer dat we niet in ons eigen stadion spelen. Dat is het enige nadeel in deze situatie.

"Ik ga al zeker dertig jaar naar de voetbal, maar nu kan ik zelf ook niet meer gaan omdat we in Roeselare spelen. Er zijn veel mensen in Oostende die in de horeca werken en die, als we thuis spelen, pas rond acht uur in het stadion kunnen zijn. Veel supporters die nu dus ook niet aanwezig zullen zijn. Dat gaat invloed hebben op de sfeer in het stadion."

Met welke ploeg heb jij het meest sympathie?

27%
19%
10%
34%
7%
3%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties