Geen aarzeling bij Anderlecht: "Ik geloof zeker en vast dat we kampioen gaan worden"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 13 reacties
Geen aarzeling bij Anderlecht: "Ik geloof zeker en vast dat we kampioen gaan worden"
Foto: © photonews

Veel twijfel voor de start van play-off 1 rond Anderlecht. De meeste waarnemers geven hen de rol van outsider, want Club Brugge en Gent zijn voor bijna iedereen de titelfavorieten. Binnen de muren van Neerpede sluit men echter de rangen: "De titel? We gaan die pakken ja."

Of ze zelf daarvan zo overtuigd zijn als ze zelf zeggen, laten we in het midden. Maar zowel Herman Van Holsbeeck als Besnik Hasi gebruikten dezelfde woorden. "We moeten er direct staan. Het kan niet anders. Een ploeg die eerste staat kan beginnen rekenen, wij niet. Wij moeten alles winnen. Dat betekent niet dat er extra druk is. Zo is het altijd bij Anderlecht", vertelde Besnik Hasi vrijdag.

Wie naar het buitenland wil, moet het nu maar laten zien

Besnik Hasi

Dat zijn woorden geen extra druk opleveren, mag je letterlijk nemen. Anderlecht staat sowieso al onder hoogspanning en ook de spelersgroep weet dat het publiek zich zondag bij een verlies héél snel tegen hen kan keren. En dus spreekt men in Neerpede de woorden die iedereen wil horen: "Of we de titel gaan pakken? Zeker en vast! Daar ben ik van overtuigd", zei Hasi bijzonder strijdvaardig.

Maar het zijn ook woorden die ingefluisterd zijn door de omstandigheden. Niemand kan er tussenuit dat paars-wit een héél middelmatig seizoen draaide tot nu toe, beneden hun stand zelfs. Hasi weet waar hij voor staat en wil zijn spelers op de toppen van hun tenen krijgen. "Wie geïnteresseerd is om naar het buitenland te trekken, moet het nu maar laten zien", liet hij zijn spelers een duidelijke boodschap na.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties