Wie kan het beter inschatten dan Karel D'Haene? "Liever in onze plaats dan in die van KV Oostende"

Wie kan het beter inschatten dan Karel D'Haene? "Liever in onze plaats dan in die van KV Oostende"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Veel genieten konden we dit seizoen niet van Karel D'Haene. Een knieblessure van vorig jaar hield hem ook dit seizoen van het voetbalveld. "Met mij gaat alles goed, en de knie is wat minder", aldus de centrale verdediger. Voor Voetbalkrant.com wilde hij wel het seizoen van Essevee schetsen.

Zeven jaar play-offs, vier keer play-off 1 voor het 'kleine' Zulte Waregem. "En we verdienen die top-6 dit seizoen", aldus D'Haene. "We zijn het hele seizoen een beetje onder de radar gebleven, ook in de pers. Maar uiteindelijk hebben we wel bijna de hele tijd in de top-6 gestaan."

"Ik heb continu meegeleefd met de makkers. Het was voor mij natuurlijk wel op een andere manier dat ik het heb beleefd, maar ik heb toch wel vaak in de kleedkamers geweest. En ik was natuurlijk elke dag op de club om te revalideren", klinkt het bij de centrale verdediger.

Acht weken boven onszelf uitstijgen -

Karel D'Haene

En hij schat de kansen van Essevee in de play-offs realistisch in: "Een vierde plaats zou al mooi zijn, fantastisch zelfs. We moeten de voetjes op de grond houden en niet te veel willen. We moeten acht weken boven onszelf uitstijgen om geweldige play-off te spelen."

"En dan is veel mogelijk, want de kloof met de nummer 4 in de stand is amper drie punten. De druk is er nu echt wel af bij ons, omdat we die top-6 toch nog hebben behaald. En wij kunnen nu gaan achtervolgen, dat is een makkelijkere manier om aan de play-offs te beginnen. Liever onze positie dan die van Oostende op dit moment."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties