Dury nog kwader na beslissing Reviewcommissie: "Er is iets mis met de maatschappij"

Dury nog kwader na beslissing Reviewcommissie: "Er is iets mis met de maatschappij"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De charge van Kara Mbodj en het feit dat de Reviewcommissie hem niet oproept, heeft kwaad bloed gezet bij Francky Dury. De trainer was zondag al kwaad, maar dat de Anderlecht-verdediger er ongestraft mee wegkomt, maakt hem nog bozer.

Dury opende zondag al de discussie en gaat er nu op verder. “We moeten ons toch eens serieus beraden. Als een speler bij een voettackle of sliding te laat komt en de tegenstander vol raakt, dan wordt hij uitgesloten", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Maar bij een hoofdtackle – want dat wás het – is dat blijkbaar niet aan de orde. Voor mij is te laat, te laat."

Ik hoop dat de mensen die beslissen goed beseffen wat de impact hiervan is - Francky Dury

Dury begrijpt dan ook niet dat de Reviewcommissie Kara niet op het matje roept. "Dan kunnen we de Reviewcommissie nu afschaffen. Nog nooit in mijn carrière hoorde ik van een verschil tussen een spelfeit en een spelfout. En valt die fase te catalogeren onder de wetten van het spel? Als we dit toelaten, hebben we echt een probleem in de hele maatschappij. Ik hoop dat de mensen die dit beslissen goed beseffen wat de impact hiervan is."

“In de Champions League of bij ervaren spelers als Deschacht zie ik dit nooit gebeuren. Essikal stond stil en werd daarna omver geramd. Ooit loopt dit nog veel slechter af. Bij een volgende voettackle van één van mijn spelers moet ik misschien ook zeggen dat het onvrijwillig was, en daarmee is de kous af.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties