Pieter De Clerck
| 2 reacties

De comeback van Liverpool tegen Dortmund afgelopen nacht, in de kwartfinales van de Europa League, was er eentje voor in de geschiedenisboeken. Wij deden die boeken nog eens open en haalde er tien memorabele matchen uit voor uw kijkplezier.

Turkije vs. Tsjechië 3-2

In de groepsfase van het EK in 2008 moest Turkije winnen om door te stoten naar de volgende ronde. Tsjechië nam de leiding met twee goals, het einde leek nabij voor de Turken. Toch lieten ze het hoofd niet hangen en tien minuten voor tijd scoorden ze de aansluitingstreffer.

Vijf minute later blunderde doelman Cech en schonk Turkije zo de gelijkmaker, 2-2. In een ongelooflijk slot van de wedstrijd scoorde Turkije in extremis het winnen doelpunt. Bekijk hier de doelpunten met geweldige Turkse commentaar (vooral 2:27 bekijken!).

Barcelona vs. Chelsea 2-2

Chelsea stuntte in het Champions League-seizoen van 2011/2012 tegen het Barcelona van Pep Guardiola. De Blues hadden de heenwedstrijd thuis 1-0 gewonnen, maar zagen hun voorsprong in Barcelona meteen weggeveegd worden door een vroege goal. Het werd zelfs nog 2-0 én John Terry moest naar de kant met een rode kaart. Chelsea leek op weg naar een uitschakeling.

Ramires gaf de Londenaars hoop in de toegevoegde tijd van de eerste helft. Barça bleef drukken en kwam heel dicht tot scoren toe, maar het was Fernando Torres die in de allerlaatste minuut van de wedstrijd voor de verlossing zorgde bij Chelsea. Engelse commentator Gary Neville, kreeg bijna een orgasme.

Duitsland vs. Brazilië 7-1

In de halve finale van het WK 2014 nam gastland Brazilië het op tegen Duitsland. er werd een spannende wedstrijd verwacht, maar na een halfuur stond Die Mannschaft al 5-0 voor. De match eindigde in een schokkende 7-1 zege voor Duitsland, de huidige wereldkampioen

Liverpool vs. West Ham United 3-3

Tien jaar geleden zorgde Liverpool ook al voor spektakel in de FA Cup-finale tegen West Ham United. The Reds kwamen al vroeg op 0-2 achterstand door een own-goal en een blunder van doelman Dudek. Liverpool vocht terug met Gerrard in de hoofdrol die de bordjes in evenwicht bracht, 2-2.

West Ham nam opnieuw de bovenhand met een gelukje, maar Steven Gerrard bleek ik de laatste minuut nogmaals de reddende engel. Hij knalde de bal vanop 30 meter in de hoek van het doel. Na verlengingen was het tijd voor strafschoppen. Pepe Reina was de held met drie geredde penalty's en schonk Liverpool de overwinning.

België vs. Verenigde Staten 2-1

Voor vele Belgen was dit dé Rode Duivels-match van de afgelopen tien jaar. Na 90 minuten stond het 0-0. Doelman Tim Howard had nog nooit zoveel schoten moeten stoppen. Toch wou de bal er pas na drie minuten verlengingen in. Kevin De Bruyne zorgde voor de verlossing na een goede actie van Lukaku. Voor de 2-0 werden de rollen omgedraaid, De Bruyne gaf de assist en Lukaku trapte genadeloos binnen. Onze jongens hielden stand en gingen door naar de kwartfinale.

Watford vs. Leicester City 3-1

Het ziet ernaar uit dat Leicester City zich binnenkort officieel tot koning van de Premier League zal kronen, maar in het seizoen 2012/13 speelden ze nog gewoon in de Engelse tweede klasse. We nemen je mee naar de memorabele wedstrijd in Watford.

Tot diep in de extra tijd stond Leicester met één been in de finale om de promotie naar de Premier League af te dwingen. Na de 1-0 thuiszege stonden ze 2-1 in het krijt op Watford. Dankzij hun uitgoal waren ze dus virtueel geplaatst. Daarbovenop kregen ze nog eens een penalty. Maar dan gebeurt dit:

Watford stootte in extremis door naar de finale die moest uitmaken wie er naar de Premier League zou mogen. Ze werden met 5-3 gepakt door Crystal Palace.

Manchester City vs. QPR 3-3

In 2012 kon Manchester City voor het eerst sinds 1968 kampioen worden. De Missie leek eenvoudig. Op de laatste speeldag moest het in eigen stadion voorbij het bescheiden QPR zien te geraken. Maar tot in de 93ste minuut stond het 2-2 gelijk. De fans in het stadion voelde de titel uit hun handen glippen. Tot overmaat van ramp zou aardsrivaal ManU kampioen spelen bij een gelijkspel van City. Hoe de ploeg van Kompany de scheve situatie op het nippertje weet recht te trekken, herbeleef je dankzij deze video.

Standard vs. AZ 1-1

Ook dichter bij huis hebben we al prachtige momenten beleefd. Sclessin stond eind 2009 in vuur en vlam voor de wedstrijd tegen het Nederlandse AZ. De Rouches stonden tot vlak voor het laatste fluitsignaal 0-1 achter. Aan één doelpunt hadden ze genoeg om door te stoten naar de Europa League.

Niemand minder dan Sinan Bolat zorgde in de 95ste minuut voor de verlossing. Onze excuses voor de erbarmelijke beeldkwaliteit, maar het is een absoluut kippenvelmoment.

Antwerp vs. Vitosha 4-3

"In voetbal is dus wel degelijk alles mogelijk. Moeder, moeder, zou ik zeggen", waren de woorden van commentator Frank Raes op het einde van de wedstrijd.

In de eerste ronde van de UEFA-beker 1989-1990 speelde Antwerp in Sofia tegen de Bulgaren gelijk, 0-0. In de terugmatch stond Antwerp bij het ingaan van de extra tijd 1-3 achter. Alles leek verloren, maar niks bleek minder waar. 4-3 werd de eindstand. De Bosuil ging uit zijn dak.(Vanaf 10:10)

Dinamo Zagreb vs. Lyon 1-7

2011, de laatste speeldag van de groepsfase in de Champions League. Lyon moest niet alleen hopen op verlies van Ajax om alsnog de tweede plaats te veroveren. Het moest zelf winnen om op gelijke hoogte te komen met de Amsterdammers, en negen doelpunten achterstand in het doelpuntensaldo op Ajax goed maken.

Ajax verloor met 0-3 van Real Madrid. Lyon won met 7-1. Missie volbracht. On-waar-schijn-lijk!